Skillnad mellan versioner av "Rötters Vänner"

Från Wiki-Rötter
Hoppa till: navigering, sök
 
(En mellanliggande version av samma användare visas inte)
Rad 1: Rad 1:
[[Fil:RV-huvud1.jpg]]<br>
+
'''Rötters Vänner''' var en ''vänförening'' till nättidningen [[Rötter]], som är [[Sveriges Släktforskarförbund]]s nätportal. Rötters Vänner infördes som ett sätt att ekonomiskt stödja gratisutgivningen av Rötter, som krävde rätt stora resurser av förbundet. Redan från början blev ett medlemskap i Rötters Vänner kopplat till vissa förmåner, bl.a. möjligheten att uppdatera uppgifter i [[Forskarkatalogen]] och under en viss tid också rätten att kunna skriva inlägg i [[Anbytarforum]]. Man kan därför jämföra medlemskap i Rötters Vänner med att t.ex. vara medlem i "Åhléns-klubben" eller ha ett kundkort på ICA. Medlemskap i Rötters Vänner är också att jämföra med ett medlemskap i en ''Facebook-grupp'' eller liknande, inget mer.
'''Rötters Vänner''' är en ''vänförening'' till nättidningen [[Rötter]], som är [[Sveriges Släktforskarförbund]]s nätportal. Rötters Vänner infördes som ett sätt att ekonomiskt stödja gratisutgivningen av Rötter, som krävde rätt stora resurser av förbundet. Redan från början blev ett medlemskap i Rötters Vänner kopplat till vissa förmåner, bl.a. möjligheten att uppdatera uppgifter i [[Forskarkatalogen]] och under en viss tid också rätten att kunna skriva inlägg i [[Anbytarforum]]. Man kan därför jämföra medlemskap i Rötters Vänner med att t.ex. vara medlem i "Åhléns-klubben" eller ha ett kundkort på ICA. Medlemskap i Rötters Vänner är också att jämföra med ett medlemskap i en ''Facebook-grupp'' eller liknande, inget mer.
 
  
De förmåner som gäller för närvarande är följande:
+
De förmåner som gällde var följande:
  
 
* Tillgång till databasen Medborgarskapshandlingar.
 
* Tillgång till databasen Medborgarskapshandlingar.
Rad 11: Rad 10:
 
* Tillgång till [[Rötters Vänner-biblioteket]] som f.n. innehåller ett hundratal inskannade böcker av intresse för släktforskare.
 
* Tillgång till [[Rötters Vänner-biblioteket]] som f.n. innehåller ett hundratal inskannade böcker av intresse för släktforskare.
  
Kopplingen till [[Forskarkatalogen]] har tagits bort.
+
Sedan februari 2020 har Rötters Vänner uppgått i Sveriges Släktforskarförbunds nya prenumerationer och kallas numera Premium Bas.
 
 
Medlemskap i ''Rötters Vänner'' kostar 100:- per år.
 
 
 
'''''OBS! Medlemskap i Rötters Vänner är INTE lika med att vara medlem i Sveriges Släktforskarförbund och renderar INTE några medlemsrabatter på förbundets varor. Medlemskap i Rötters Vänner administreras precis som en prenumeration och hanteras helt av förbundets prenumerationstjänst.'''''
 
  
 
==Extern länk==
 
==Extern länk==
* [http://www.genealogi.se/om-roetter/rotters-vanner/om-rotters-vanner Rötters Vänner]
+
* [https://www.rotter.se/prenumerationer Sveriges Släktforskarförbunds Premium-prenumerationer]
  
  
 
[[Kategori:Släktforskarlexikon]]
 
[[Kategori:Släktforskarlexikon]]

Nuvarande version från 12 februari 2020 kl. 15.58

Rötters Vänner var en vänförening till nättidningen Rötter, som är Sveriges Släktforskarförbunds nätportal. Rötters Vänner infördes som ett sätt att ekonomiskt stödja gratisutgivningen av Rötter, som krävde rätt stora resurser av förbundet. Redan från början blev ett medlemskap i Rötters Vänner kopplat till vissa förmåner, bl.a. möjligheten att uppdatera uppgifter i Forskarkatalogen och under en viss tid också rätten att kunna skriva inlägg i Anbytarforum. Man kan därför jämföra medlemskap i Rötters Vänner med att t.ex. vara medlem i "Åhléns-klubben" eller ha ett kundkort på ICA. Medlemskap i Rötters Vänner är också att jämföra med ett medlemskap i en Facebook-grupp eller liknande, inget mer.

De förmåner som gällde var följande:

  • Tillgång till databasen Medborgarskapshandlingar.
  • Tillgång till databasen Konsulatsarkiven.
  • Svenska landtmätare 1628-1900 - biografisk förteckning
  • Sveriges 100-åringar - biografisk uppslagsbok
  • Släkthistoriskt Forum 2008-2010
  • Tillgång till Rötters Vänner-biblioteket som f.n. innehåller ett hundratal inskannade böcker av intresse för släktforskare.

Sedan februari 2020 har Rötters Vänner uppgått i Sveriges Släktforskarförbunds nya prenumerationer och kallas numera Premium Bas.

Extern länk