Användardiskussion:Jojje

Från Wiki-Rötter
Hoppa till: navigering, sök

Diskussion om fruimport flyttad till diskussionssidan under Thailand. --Jojje (diskussion) 8 januari 2014 kl. 14.09 (CET)

Anledningen till att jag moraliserar är att begreppet är mycket rasistiskt. Termerna export och import används uteslutande om varor och djur, inte om människor. Om Du använder termen om människor, innebär det att Du ser på dessa människor om djur. Jag hade hoppats att den här websiten skulle vara fri från rasistiska undertoner.

Vidare, Du skriver att man "mycket ofta 'beställer' fruar genom kataloger eller internetsajter." Jag är tveksam till vad Du egentligen avser här. Om det är dejtingsajter du avser, så har ju även en mycket stor andel av de svenskar som ingår relationer med varandra i Sverige träffats på det viset. I linje med detta borde då alla relationer i Sverige som inletts på en dejtingsida benämnas "köprelationer," "köpfru" respektive "köpmake".

Den andra möjligheten är att Du faktiskt tror att en mycket stor andel av förhållanden mellan svenskar och utlänningar sker genom att svensken betalar en större summa pengar för att köpa en annan människa. Detta kallas "trafficking" och är ett brott. Om det är trafficking Du avser bör Du skriva tydligt att Du anser att en mycket stor andel av relationerna mellan svenskar och thailändare har sin grund i trafficking.

Jag rekommenderar att Du tar bort referensen till "fruimport," annars riskerar den här Wiki-sajten för eller senare att bli uppmärksammad i media för rasism.--Yinandjang (diskussion) 8 januari 2014 kl. 14.28 (CET)

Varsågod, bee my guest! Jag har förtydligat vad jag menar med begreppet och det räcker. Jag tror inte att landshövdingen i Värmland som lämnat in ett betänkande angående fruimport heller är ute i rasistiska ärenden. Du har din uppfattning och jag har min. Det är jag som ansvarar för Wiki-Rötter, inte du. Jag föreslår att vi slutar diskussionen nu! --Jojje (diskussion) 8 januari 2014 kl. 14.47 (CET)
Det enda Du gjort är att komma med ett påstående ("mycket ofta 'beställer' fruar genom kataloger eller internetsajter") utan att vidare specificera vad Du menar och utan att referera till källor som kan stödja Din tes. Givet att Du inte kan understödja dina argument måste jag och alla andra användare här dra slutsatsen att Du helt enkelt hade fel. Det stämmer alltså inte att "män beställer kvinnor" och det Du skrivit bör tas bort.
För övrigt kan jag berätta för Dig att samtliga av den fd förskolläraren Eva Erikssons förslag har röstats ner av Sveriges riksdag. Anledningen var att hon inte kunde leda i bevis att våld i relationer mellan svenskar och utlänningar skulle förekomma i någon större utstäckning än våld i relationer mellan svenskar. Hon kunde inte heller leda i bevis att svenska män systematiskt avslutar relationer med kvinnor just före det att dessa fått uppehållstillstånd. Eva Erikssons betänkande ligger nu där det hör hemma i papperskorgen. --Yinandjang (diskussion) 8 januari 2014 kl. 15.02 (CET)
"F.d. förskolläraren Eva Eriksson" är de facto landshövding i Värmlands län, vilket man inte blir utan anledning. Betänkandet hon lämnade in var ett offentligt betänkande, inte något vanligt förslag. Jag vet inte vilka som röstade ner det, men det torde inte ha varit enhälligt på något vis. Man kan visst moralisera över begrepp som "fruimport", men det är faktiskt bättre att behålla den beteckningen för det fenomenet, än att kalla det för "äktenskapsmigration" vilket inkluderar alla sorters äktenskap över gränserna. Du resonerar som om problemet inte fanns... Men det finns, och är ett växande problem i Sverige. Begreppet "trafficking" avser handel med sex och prostituerade. Det är det inte fråga om här. Nu avslutar jag denna diskussion, och fortsätter du, kommer jag att överväga att blockera dig tills du lugnar ner dig. --Jojje (diskussion) 8 januari 2014 kl. 15.19 (CET)
Jag noterar att Du trots att Du skrivit flera långa inlägg ännu misslyckats med att presentera några källor som stödjer Din tes. Jag vidhåller därför det jag skrivit ovan, givet att Du inte kan leda i bevis det som Du skrivit bör Du ta bort detta. Är det så svårt?
Vidare så avser begreppet "trafficking" all form av handel med människor, alltså inte endast i sexuellt syfte. Källa: United Nations Office on Drugs and Crime http://www.unodc.org/unodc/en/human-trafficking/ . Givet att Du tror att svenskar köper makar i Thailand, så är detta trafficking.
Givet att pengar inte är inblandade så är det inte trafficking. Att människor träffas över internet är helt lagligt och synnerligen vanligt i relationer där båda är svenskar. Då behövs det ingen särskild term av typen "fruimport" för att beskriva det faktum att svenskar gifter sig med människor frän andra nationer, en term vilken i majoriteten av alla svenskars öron låter djupt rasistisk.
Du har naturligtvis full frihet att blockera min användare, men det blir då uppenbart för oss användare att Du som administratör gjort detta eftersom Du förlorade diskussionen och själv hade fel. Jag har naturligtvis i sådana fall också frihet att fortsätt att granska den här websajten och uppmärksamma media på här förekommande rasism. Datainspektionen har ju tidigare stängt Svenska släktforskarförbundets hemsida med anledning av den rasism som förkom där. http://computersweden.idg.se/2.2683/1.14227

--Yinandjang (diskussion) 8 januari 2014 kl. 15.55 (CET)

Det enda jag förlorat är mitt tålamod med dig... --Jojje (diskussion) 8 januari 2014 kl. 16.02 (CET)

Hej Jojje! Hur gör du för att tillföra licenseringsinformationen när det gäller Wikimedia Commons? Jag har laddat upp Fil:KBwebblogo svart.jpg men är inte riktigt med på hur jag skall lägga till erforderlig info.--Cognatus 23 mars 2011 kl. 18.38 (CET)

Tja, jag överlämnar just detta till Ninwik med lättnad... Hon är dock sjukskriven sedan igår, så frågan får anstå några dagar... - Jojje 24 mars 2011 kl. 09.00 (CET)Det är dax att åtgärda sidan: Varför släktforska? --Edis 22 juni 2011 kl. 22.24 (CEST)

Åtgärdat! - Jojje 23 juni 2011 kl. 10.02 (CEST)Hej igen. Det finns text kopierat från NE som Yger har uppmärksammat. Exempel Forserum (F) Historik. Texten kommer från JBGF hemsida tror jag men är en kopia av NE. Detsamma gäller ett antal församlingar i närheten. Vad göra? Radera hela Historik för dessa?--Edis 17 augusti 2011 kl. 10.08 (CEST)

Felaktigt placerade diskussionsinlägg

Jag och säkert flera andra användare tycker det vore bra om du inte placerade dina diskussionsinlägg på de sidor som är reserverade för våra presentationer. Det finns s.k. användardiskussioner som är avsedda för sådant. Du har dina diskussionsinlägg på Bergqvists användarsida för att ta ett exempel. Sedan har jag på Wikipedia sett att man brukar dela upp de diskussioner som förekommer under särskilda underrubriker som du kanske sett att jag numera gör.--Viking 2 november 2011 kl. 05.01 (CET)Tjena Jojje, om du undrar varför jag varit inne och miklat med bilderna i artikeln om Borgare så beror det på att jag blir lite syrak när man beter sig som skaparen av www.slaktforskare.com . Någon som försöker profitera på det arbete som vi på wiki-rötter lagt ned. Den nämnda sidan länkar direkt till bilderna här på wikin, därför kände jag för att ändra lite så han inser vad det innebär att vara beroende av andras goda vilja.--Cognatus 19 maj 2012 kl. 00.54 (CEST)

Jag har givetvis inte ändrat något så att det påverkar wikins utseende!--Cognatus 19 maj 2012 kl. 01.36 (CEST)