Brunna kyrkböcker – vad göra?: Skillnad mellan sidversioner

Hoppa till navigering Hoppa till sök
ingen redigeringssammanfattning
(Skapade sidan med ''''Det finns församlingar där kyrkoböckerna brunnit upp eller förstörts på annat sätt. Då är det givetvis mycket svårare att släktforska – men helt hopplöst är lä...')
 
Ingen redigeringssammanfattning
Rad 1: Rad 1:
'''Det finns församlingar där kyrkoböckerna brunnit upp eller förstörts på annat sätt. Då är det givetvis mycket svårare att släktforska – men helt hopplöst är läget faktiskt inte. Det går med hjälp av andra källor att rekonstruera de förkomna kyrkoböckerna.'''
'''Det finns församlingar där [[Kyrkbok|kyrkoböckerna]] brunnit upp eller förstörts på annat sätt. Då är det givetvis mycket svårare att släktforska – men helt hopplöst är läget faktiskt inte. Det går med hjälp av andra källor att rekonstruera de förkomna kyrkoböckerna.'''


<small>(Artikel hitflyttad från Rötter 2012-12-12)</small>
<small>(Artikel hitflyttad från Rötter 2012-12-12)</small>


==Litteraturtips==
==Litteraturtips==
Tips om hur man rekonstruerar kyrkoböcker finns i släktforskarförbundets årsbok 1990 ("Inte bara kyrkböcker"). Där ingår artiklarna "Skagershult – en rekonstruktion" av Ulf Berggren och "Borgsjö – en vit fläck på släktforskarkartan?" av Karl Ingvar Ångström. I tidningen Släkthistoriskt Forum nr 2/89 (ett temanummer om mantalslängder) ges en del praktiska råd om hur mantalslängderna kan hjälpa till att ersätta förkomna kyrkoböcker. Och i Släkthistoriskt Forum 4/95 skriver Bertil Koch om sitt arbete med att rekonstruera kyrkböckerna för Hov i Bjäre härad, Skåne (i artikeln "När kyrkböckerna gått förlorade").
Tips om hur man rekonstruerar kyrkoböcker finns i [[Släktforskarnas årsbok]] 1990 ("Inte bara kyrkböcker"). Där ingår artiklarna "Skagershult – en rekonstruktion" av Ulf Berggren och "Borgsjö – en vit fläck på släktforskarkartan?" av Karl Ingvar Ångström. I tidningen [[Släkthistoriskt Forum]] nr 2/89 (ett temanummer om mantalslängder) ges en del praktiska råd om hur mantalslängderna kan hjälpa till att ersätta förkomna kyrkoböcker. Och i Släkthistoriskt Forum 4/95 skriver Bertil Koch om sitt arbete med att rekonstruera kyrkböckerna för Hov i Bjäre härad, Skåne (i artikeln "När kyrkböckerna gått förlorade").


==Färdiga rekonstruktioner==
==Färdiga rekonstruktioner==
emailconfirmed
5 921

redigeringar

Navigeringsmeny