Skillnad mellan versioner av "Helsingfors Släktforskare r.f."

Från Wiki-Rötter
Hoppa till: navigering, sök
Rad 20: Rad 20:
  
 
[[Kategori:Släktforskarföreningar i Finland]]
 
[[Kategori:Släktforskarföreningar i Finland]]
 +
[[Kategori:Släktforskning i andra länder]]
 
[[Kategori:Släktforskarlexikon]]
 
[[Kategori:Släktforskarlexikon]]

Versionen från 19 november 2013 kl. 16.52

Föreningens logotyp

Helsingfors Släktforskare (HSF) bildades 1974 och är ansluten till Genealogiska Samfundet i Finland. Föreningen är svenskspråkig och informationen på föreningens hemsida är på svenska.


Verksamhet

Föreningens verksamhet omfattar månadsmöten med föredrag, studiecirklar om aktuella ämnen, publikationer samt studieresor och -besök. Studiecirklar ordnas för läsning av gamla handstilar och handledning ges i släktforskningens grunder och datateknik inom släktforskning.

Publikationer

Publikationsverksamheten omfattar den svenskspråkiga medlemstidskriften Släktforskaren, som utkommer två gånger om året och utgåvor i bokserien Uppsatser. Man har också en hemsida, också den på svenska, men mycket information om föreningens verksamhet. Där finns en instruktiv PowerPoint-presentation om hur man börjar släktforska i Finland. Framförallt är den användbar för svenskar som forskar i Finland genom att man får förklarat hur kyrkböckerna är upplagda och hur de heter på finska.

Egen lokal

HSF har en egen klubblokal vid Dragonvägen 10 i Helsingfors / Munksnäs, ingång från gården. Den är öppen vissa tider från september till mitten av maj. Föreningslokalen inrymmer mötesrum och bibliotek. Den tekniska utrustningen omfattar bl.a. ADSL Internet och Wlan, läsapparat för mikrokort och kopieringsmaskin.

Medlemmar

Helsingfors Släktforskare har 221 medlemmar som har släktforskning, personhistoria och allmän historia som gemensamt intresse.

Externa länkar