Södra Roslagens Släktforskarförening

Från Wiki-Rötter
Hoppa till: navigering, sök
SRS-logo.png

Södra Roslagens Släktforskarförening bildades 1989 och har idag (år 2011) 260 medlemmar.

Föreningen vänder sig till släktforskare bosatta i kommunerna Vaxholm och Österåker eller de som har rötter hos oss. Självklart är du välkommen som medlem oavsett var du bor. Du kanske har annan anknytning till vårt område eller känner någon i föreningen som du vill släktforska med eller annat skäl. Vi välkomnar alla som vill vara med oss. Idag har vi 260 medlemmar.

I kommunerna ingår socknarna Vaxholm, Österåker, Östra Ryd, Ljusterö och Roslags Kulla.

Månadsmöten

På träffarna umgås vi, byter kunskap och erfarenheter, delger varandra om vi hittat nåt speciellt. Har någon problem med sin forskning, så finns det alltid någon som kan hjälpa till.

Datastuga

Utöver de vanliga månadsmötena bedriver vi s k datastuga en dag per månad. Vi kommer då att träffas, diskutera problem och ge varandra tips. Några av oss har tillgång till mobilt bredband och föreningen har fått låna en bildkanon. Har du tillgång till bärbar dator är det bra att du tar med den till träffarna.

Vaxholm

Månadsmöte första onsdagen i månaden 19.00-21.00 Datastuga tredje onsdagen i månaden 19.00-21.00 Plats: Föreningarnas lokal, Pilgatan 6, Vaxholm

Åkersberga

Månadsmöte första måndagen i månaden 19.00-21.00 Datastuga tredje måndagen i månaden 19.00-21.00 Plats: Vita huset, Centralvägen 55, Åkersberga

Jourhavande släktforskare

Vi har även en service med "Jourhavande släktforskare" på biblioteken i våra kommuner, där vi hjälper de som kanske är nyfikna på att börja forska men inte riktigt vet hur man kommer igång. Har man kommit en bit är det lätt att bli biten av släktforskningens mysterier. Otroligt spännande att lära sig lite om sin bakgrund och samtidigt utvecklande med nya kunskaper.

Tider som vi finns på biblioteken: Vaxholms bibliotek: Lördagar 11-14 Åkersberga bibliotek: Lördagar kl 11-13.

Medlemskap

Du får som medlem i Södra Roslagens Släktforskarförening tidningen SYSSLINGEN med fyra nummer/år och dessutom inbjudningar till en del olika arrangemang/år.

Du får också möjlighet att träffa och utbyta tankar och forskningsresultat med andra,som forskar inom samma område som Du själv.

Vill du bli medlem kan du maila till: info@roslagen.be

Eller skicka brev till: Södra Roslagens släktforskarförening Guckuskovägen 12 184 35 Åkersberga


Externa länkar