Riksarkivet: Skillnad mellan sidversioner

Hoppa till navigering Hoppa till sök
4 byte lades till ,  5 september 2014 kl. 08.52
Ingen redigeringssammanfattning
 
(En mellanliggande sidversion av en annan användare visas inte)
Rad 35: Rad 35:


=== Riksarkivet i Marieberg ===
=== Riksarkivet i Marieberg ===
I Riksarkivet Marieberg och Arninge förvaras ''handlingar från den centrala statsförvaltningens'' äldsta tid fram till nutid och från ''enskilda arkivbildare'', som ''person-'' och ''gårdsarkiv'', ''föreningsarkiv'' samt några ''företagsarkiv''. RA:s forskarexpeditioner ger besked om vilka arkiv som förvaras på respektive plats. Du kan också själv söka information i [[Nationella arkivdatabasen]] (NAD). Både Marieberg och Arninge har bibliotek i anslutning till forskarsalen.
I Riksarkivet Marieberg och Arninge förvaras ''handlingar från den centrala statsförvaltningens'' äldsta tid fram till nutid och från ''enskilda arkivbildare'', som ''person-'' och ''gårdsarkiv'', ''föreningsarkiv'' samt några ''företagsarkiv''. RA:s forskarexpeditioner ger besked om vilka arkiv som förvaras på respektive plats. Du kan också själv söka information i [[Nationella ArkivDatabasen]] (NAD). Både Marieberg och Arninge har bibliotek i anslutning till forskarsalen.


Riksarkivet samlingar beskrivs även närmare i [[Riksarkivets Beståndsöversikt]].
Riksarkivet samlingar beskrivs även närmare i [[Riksarkivets Beståndsöversikt]].
Rad 43: Rad 43:


=== Krigsarkivet ===
=== Krigsarkivet ===
1995 införlivades den tidigare självständiga myndigheten [[Krigsarkivet]] som en enhet inom Riksarkivet. Släktforskare kan använda Krigsarkivet för att forska i gångna tiders soldater. Krigsarkivet har också en mycket betydande kartsamling med ca 35 000 handritade kartor från 1600-, 1700- och början av 1800-talet. Samlingen innefattar kartor och sjökort från hela världen.
1995 införlivades den tidigare självständiga myndigheten [[Krigsarkivet]] som en enhet inom Riksarkivet. Släktforskare kan använda Krigsarkivet för att forska i gångna tiders soldater. Krigsarkivet har också en mycket betydande kartsamling med ca 35 000 handritade kartor från 1600-, 1700- och början av 1800-talet. Samlingen innefattar [[kartor]] och sjökort från hela världen.


=== Riksheraldikerämbetet ===
=== Riksheraldikerämbetet ===
emailconfirmed
5 921

redigeringar

Navigeringsmeny