Nyköping-Oxelösunds Släktforskarförening

Från Wiki-Rötter
Hoppa till: navigering, sök
Föreningens logotyp

Nyköping-Oxelösunds släktforskarförening är en ideell förening i sydöstra Södermanland som bildades 1980, när Södermanlands Släktforskarförening (SSF) upplöstes och delades upp mellan dess klubbar i länet. År 2014 hade föreningen ca 600 medlemmar. Verksamheten består av att för medlemmarna arrangera intressanta föredrag, möten, kurser, resor, studiebesök, etc, med anknytning till släktforskning och familjehistoria. Varje verksamhetsår anlitas både kända och mindre kända föredragshållare med olika expertområden inom släktforskning.

Föreningen ger ut en medlemstidning, AnKnytningen, fyra gånger per år och har en föreningslokal i centrala Nyköping med där medlemmarna kostnadsfritt kan forska och få tillgång till de senaste arkiven och databaserna.

På hemsidan finns alltid den senaste informationen om vad som är på gång i föreningen i synnerhet och inom släktforskarrörelsen. Man har även en facebook-sida där föreningen lägger upp senaste nytt och diskuterar med sina medlemmar.

Nyköping-Oxelösunds släktforskarförening strävar efter att ha ett bra samarbete med Sörmlands Museum och andra föreningar i dess närhet som verkar inom liknande områden. Föreningen arbetar kontinuerligt med registrering av uppgifter om befolkningen som levt i dess område och har som ett första steg producerat Nycopia-skivan, en stor hjälp för den som släktforskar i föreningens verksamhetsområde.

Föreningen är medlem i Sveriges Släktforskarförbund som är det sammanhållande organet för den svenska släktforskarrörelsen.

Släktforskardagar 2015

Nyköping-Oxelösunds Släktforskarförening arrangerade i samarbete med Sveriges Släktforskarförbund och ArkivDigital AD AB Släktforskardagarna 2015. Arrangemanget genomfördes på Nyköpings Arenor - Rosvalla den 28-30 augusti 2015.

Externa länkar