Kalmar Läns Genealogiska Förening

Från Wiki-Rötter
Hoppa till navigering Hoppa till sök
Föreningens logotyp

Kalmar läns genealogiska förening (KLGF) är en förening för släktforskare i Kalmar. Föreningen bildades 1979, är ansluten till Sveriges Släktforskarförbund, och har drygt 400 (2010) medlemmar. Föreningen var vid starten en länsomfattande förening men det har senare bildats ytterligare föreningar, t.ex. Tjust Släktforskarförening och Vimmerby-Hultsfred Släktforskarförening i den norra länsdelen. Dessutom finns inom Kalmar län PLF (Person- och Lokalhistoriskt Forskarcentrum) i Oskarshamn som bland annat dataregistrerar födda, vigda och döda i länet och församlingar i grannlänen.

Föreningen anordnar anordnar kurser och föreläsningar, ansvarar för släktforskarrummet på Kalmar stadsbibliotek, anordnar släktforskarhjälp, gör studiebesök (lantmäteri, tingsrätt, museum, arkiv, med mera), förmedlar kontakter med andra släktforskare genom anefterlysningar eller anbytarträffar, söker samarbete med hembygdsföreningar och andra föreningar med samma intressen.

Föreningens tidskrift som heter KLGF-bladet och som utkommer fyra gånger per år med aktuell information och artiklar av de egna medlemmars forskningsresultat och efterlysningar. Föreningen har också en forskarstuga som är till för Klgf:s medlemmar och för de som är nyfikna på att bli medlemmar. I forskarstugan kan man träffa andra med samma intresse.

Adressen är: Ståthållaregatan 52 A, 392 44 Kalmar

Externa länkar