Federation of Family History Societies -FFHS (England)

Från Wiki-Rötter
Hoppa till: navigering, sök
FFHS-logo.png
EnglishGenealogy.jpg

Federation of Family History Societies - FFHS - Engelska släktforskarförbundet är en idéellt uppbyggd paraplyorganisation som organiserar släktforskarorganisationer över hela England, Nordirland och Wales, samt även andra länder tillhörande (Brittiska) Samväldet. Förbundet bildades 1974 och beviljas allmännyttig status 1982. Under årens lopp har antalet medlemsorganisationer vuxit till över 160 stycken över hela världen, inklusive nationella och regionala släktforskarföreningar samt rena släktföreningar. De huvudsakliga målen för förbundet är:

  • att samordna och underlätta arbetet med föreningar eller andra organ som är intresserade av släktforskning och heraldik.
  • att främja ömsesidigt samarbete och regionala projekt i dessa ämnen.
  • att företräda medlemsorganisationerna och släktforskare i allmänhet via flertalet nationella och regionala organ.

Medlemskap

Medlemskap är öppet för alla föreningar eller organisationer som specialiserat sig på släktforskning eller liknande. Fullt medlemskap är öppet för korrekt upprättade organisationer i de brittiska öarna och associerat medlemskap är tillgänglig för utländska släkthistoriska, genealogiska och heraldiska föreningar samt andra organisationer inom de brittiska öarna för vilka släktforskning är en sekundär intresse.

Utmärkelser

Förbundet uppmuntrar sina medlemsorganisationer att producera kvalitetstidskrifter och -webbplatser genom att dela ut utmärkelser varje år. Elizabeth Simpsons pris för den bästa släktforskartidskriften, och Geoff Riggs pris för bästa webbplats presenteras varje höst vid förbundsstämman. Uppgifter om tidigare vinnare och hur du nominerar finns på förbundets utmärkelsesidor.

Utbildning

Utbildning är en viktig del av förbundets arbete. Detta uppnås informellt genom de regelbundna möten och diskussioner som utförs av dess medlemsorganisationer, också formellt genom de många kurser i släktforskning som organiseras runt om i världen. En lista över föreläsare är beredda att föreläsa om släktforskning och/eller heraldik, eller närstående ämnen, kan erhållas från förbundet.

Samarbete

Samarbete mellan släktforskare, heraldiker, arkivarier, arkeologer och många andra är viktigt eftersom fler och fler människor blir engagerade i studien av sina rötter och arv. Förbundet är ett idealiskt forum för ett sådant samarbete. En fullständig förteckning över medlemsorganisationernas kontaktuppgifter finns tillgänglig.

Kontakt

General Enquiries

All general correspondence should be sent to:

The Federation of Family History Societies
PO Box 8857, Lutterworth, LE17 9BJ
Phone number: 01455 203133
info@ffhs.org.uk

NBI Tech Issues:

(Please check the NBI webpages before contacting):
nbitechsupport@ffhs.org.uk

Ezine Editor:

Correspondence about the Ezine should be sent to:
ezine@ffhs.org.uk

Webmaster:

Problems with the website should be reported to:
webmaster@ffhs.org.uk

Registered Office:

Artillery House, 15 Byrom Street, Manchester M3 4PF
(Please Note - this address should not be used for general enquiries)

Externa länkar

Se även