Diskussion:Ingångsport till kategorier

Från Wiki-Rötter
Hoppa till navigering Hoppa till sök

Jag är medveten om att kategoriseringen är en svår konst, därför är jag själv lite villrådig... Men, "Svensk förvaltning" har i mina öron samma syftningsfel som "Svenska församlingar", alltså ordet "svensk" är inte liktydigt med "Sverige". Borde det inte heta "Sveriges förvaltning"! Likaså borde "Församlingar i Sverige" kanske bytas ut mot "Kyrklig förvaltning" direkt, eller internationaliseras så att man kan länka artiklar som handlar om andra kyrkors resurser för släktforskare. Hjälp till att hitta ett bra system! Jojje 8 november 2010 kl. 21.17 (CET)

Du har rätt ang namnet. Men behövs en kategori? Hur många blir det? Kanske bättre att länka till en översiktssida ang förvaltningsstrukturer. Jag tycker det ska vara 'Församlingar i Sverige'. Det är ju det viktigaste för en släktforskare. Hur många bryr sig om stift o pastorat? Naturligtvis ska det finns med på wikin och passar bra in under någon rubrik som syftar på förvaltning.--Edis 8 november 2010 kl. 21.54 (CET)
Är inne på samma tankar som Jojje och Edis. Det får inte bli för många kategorier om "svenska" förhållanden, ja inte för många överhuvudtaget på högsta nivån. Jag föreslår att vi i analogi med kategorin "Släktforskning i andra länder" skapar en kategori "Släktforskning i Sverige" och under den lägger kategorier om förvaltning, församlingar och mycket annat som är specifikt för forskning i vårt land. AndersB 10 november 2010 kl. 12.58 (CET)

Vad händer? Blir denna sida en ersättning till innehåll:Kategorier eller är denna ide nedlaggd?--Edis 10 november 2010 kl. 21.28 (CET) Undrar fortfarande--Edis 18 december 2010 kl. 14.48 (CET)


OK, nu har vi ändrat och aktiverat denna sida. Vi tar tacksamt emot synpunkter om hur det hierarkiska kategorisystemet bäst ska formas. Detta kan göras på den här sidan. - Jojje 24 januari 2011 kl. 17.04 (CET)