Björklingebygdens Släktforskarförening

Från Wiki-Rötter
Hoppa till: navigering, sök
Föreningen saknar logotyp

Björklingebygdens Släktforskarförening är en förening för släktforskning i Björklinge norr om Uppsala och omkringliggande socknar. Föreningen grundades 1985 med syfte att underlätta för de boende i trakten att släktforska. Ambitionen är att samordna och förmedla forskning i de aktuella församlingarna, och släkt- och bygdeforskare i när och fjärran skall kunna vända sig till föreningen för ömsesidigt utbyte.

Från början avsågs med Björklingebygden Björklinge pastorats gränser, dvs. församlingarna Björklinge, Skuttunge och Viksta, men intresseområdet kom snart att vidgas till att omfatta ett flertal socknar i regionen såsom Tensta, Vendel, Lena, Harbo, Östervåla, Tierp, Örbyhus-Tegelsmora, Dannemora, Morkarla m. fl.

Föreningen anordnar årliga anbytesdagar, utflykter med studiebesök och andra aktiviteter, och har sedan 2010 börjat hålla öppet hus med rådgivning och enklare anbyten varannan torsdag (jämn vecka) kl. 19.00 – 21.00 i Furuliden, Södra Långåsvägen 10 i Björklinge.

Nybörjarkurser i släktforskning arrangeras i samarbete med Studiefrämjandet. Föreningen har två instruktörer som genomgått Sveriges Släktforskarförbunds kursledarutbildning.

Två gånger om året ger föreningen ut medlemsbladet Genealogica Betuliensis.

Externa länkar