Användardiskussion:Blakare

Från Wiki-Rötter
Hoppa till: navigering, sök

Hej och välkommen Blakare. Imponerande sida du får till för Mellby. Jag har på Hjälp-forum/Fler församlingar (klicka på Hälp-forum i menyn) försökt startat en diskussion om hur man kan förbättra mallar och hjälpsidor för församlingar. Så om du har stött på något problem eller har förslag till förbättringar är jag tacksam om du kan delge lite synpunkter. Det finns nägra tusen församlingar kvar så det gäller att förenkla så mycket det går för nya skribenter.--Edis 8 november 2010 kl. 22.18 (CET)

PS Se gärna Vänge (C) som en mall för utseende på forskningskällor. Vi bör försöka sträva åt att ha liknande utseende på församlingsidorna.--Edis 8 november 2010 kl. 23.33 (CET)
Har nu tagit bort stubb-formateringen. Har tittat på Vänge och den ser ju välarbetad ut! Har tillsvidare strukit ej använda rubriker. Tycker personligen det är lite "overkill" att ha med arkivalier som inte direkt berör socknen, de framgår ju indirekt av tillhörigheter. Kvar blir då kyrkoarkivalier och kommunala arkivalier före kommunsammanslagningarnas tid. Har egentligen ingen synpunkt angående förenklingar. Lade till just Mellby för att jag är därifrån, men det tog väl lång tid. Kanske kunde man dela upp det hela i en snabbmall och en mer avancerad inmatning? --Blakare 9 november 2010 kl. 00.07 (CET)
Du har faktiskt en poäng där. Förhoppningen är att vi kan lägga in sidor för tex regementen och då kan man lista där samt länka dit från tillhörigheter. Men vi får ta fram struktur först och ingen vill diskutera det än. Få ser ditt svar här så kommentera gärna på mallsidan Mall:Församling Det behövs mer input. Jag la in lite länkar till grannsocknar i Mellby och såg att du först länkat till Eksjö och sedan en omdirigering till Eksjö stf. De är ju igentligen inte synonymer så det är battre att du skriver [[Eksjö stadsförsamling (F)|Eksjö]] så syns bara Eksjö men klickar du kommer du till stadsföramlingen och vi slipper onödiga sidor som syns i innehållsförteckningar osv. --Edis 9 november 2010 kl. 19.02 (CET) Korrigerade till dubbla hakparenteser


Hej. I Mellby anger du att det finns material på JBGF skiva men i deras lista finns inte Mellby. Jag upptäckte denna diff när ja la upp skivan på wikin. Eller är det namngivning av församling som spökar här? Du har ju lite bättre lokalkännedom så det kanske finns en bra förklaring--Edis 13 november 2010 kl. 21.41 (CET)

Listan med pdf-filen som länkas från din wiki-sida om skivan tycks bara ta upp församlingar med poster äldre än 1895. Som jag har uppfattat det finns alla församlingar i Jönköpings län representerade på skivan. Att Mellby finns med är jag fullständigt säker på. --Blakare 14 november 2010 kl. 19.46 (CET)