Skillnad mellan versioner av "Årets Eldsjäl"

Från Wiki-Rötter
Hoppa till: navigering, sök
m
(kompl.)
Rad 6: Rad 6:
 
* Förslag med tydlig motivation ska vara förbundskansliet tillhanda senast 15 april.
 
* Förslag med tydlig motivation ska vara förbundskansliet tillhanda senast 15 april.
 
* Utmärkelsen består av en statyett som utdelas på [[Släktforskardagarna]].
 
* Utmärkelsen består av en statyett som utdelas på [[Släktforskardagarna]].
 +
 +
 +
----
 +
''Eldsjäl är en person som brinner för något. Någon som har ett flammande intresse. Eldsjälen jobbar ofta idéellt för en ideell förening eller för en egen sak. Eldsjälen tycker något är såpass viktigt att det är värt att lägga ner sin tid och sitt liv för att förbättra eller jobba med det. Inom musiken finns det många eldsjälar, även inom ungdomsorganisationer och hjälporganisationer. Eldsjälar hittas till exempel i föreningar, på ungdomsgårdar, kulturgrupper, inom idrottföreningar, scouterna, röda korset, läkare utan gränser eller afrikagrupperna.'' ([http://sv.wikipedia.org/wiki/Eldsj%C3%A4l Svenska Wikipedia])
  
 
[[Kategori:Släktforskarlexikon]]
 
[[Kategori:Släktforskarlexikon]]

Versionen från 20 april 2011 kl. 12.50

Årets Eldsjäl är ett hederspris som instiftades 2010 av Sveriges Släktforskarförbund för att belöna initiativ och framåtanda inom släktforskarrörelsen. Detta pris ska inte sammanblandas med det traditionella Victor Örnbergs Hederspris eller de diplom som tilldelas för förtjänstfulla insatser i föreningar, etc. Nomineringar till dessa priser sker av förbundets medlemsföreningar och i första hand av dess styrelser.

Sammanfattning:

  • Utmärkelsen ska gå till en eller flera släktforskare eller en förening som genom stort engagemang, kunnighet och på ett väsentligt sätt bidragit till att lokalt, regionalt eller rikstäckande sprida kunskap om släktforskning.
  • Årets Eldsjäl ska vara en inspiratör och förebild för andra släktforskare och/eller föreningar.
  • Förslag med tydlig motivation ska vara förbundskansliet tillhanda senast 15 april.
  • Utmärkelsen består av en statyett som utdelas på Släktforskardagarna.Eldsjäl är en person som brinner för något. Någon som har ett flammande intresse. Eldsjälen jobbar ofta idéellt för en ideell förening eller för en egen sak. Eldsjälen tycker något är såpass viktigt att det är värt att lägga ner sin tid och sitt liv för att förbättra eller jobba med det. Inom musiken finns det många eldsjälar, även inom ungdomsorganisationer och hjälporganisationer. Eldsjälar hittas till exempel i föreningar, på ungdomsgårdar, kulturgrupper, inom idrottföreningar, scouterna, röda korset, läkare utan gränser eller afrikagrupperna. (Svenska Wikipedia)