Värmlands Släktforskarförening

Från Wiki-Rötter
Version från den 2 juli 2017 kl. 17.21 av Kilagenealogen (diskussion | bidrag)
(skillnad) ← Äldre version | Nuvarande version (skillnad) | Nyare version → (skillnad)
Hoppa till: navigering, sök
Vsflogo.jpg

Värmlands Släktforskarförening är en förening för släkt-och hembygdsforskning i Värmland. Föreningen bildades vid ett möte i Gamla Badhuset i Karlstad den 15 december 1983 på initiativ av Peter Olausson och Eva Fredriksson. Föreningen är ansluten till Sveriges Släktforskarförbund. Medlemmarna finns huvudsakligen i Värmland, men även i övriga Sverige och ett antal finns också utomlands. Antalet har ökat från de ursprungliga 143 år 1983 till ca 1600 personer 2017.

Medlemstidningen har utvecklats från ett 7-sidigt häfte Nytt från Värmlands Släktforskarförening till den 24-sidiga tidskriften VärmlandsAnor.

Föreningens hemsida VärmlandsRötter som skapades i september 1997 har vuxit från ett fåtal sidor till att idag innehålla ca 3 300 filer. Förutom information om föreningens verksamhet finns t ex Sockenbeskrivningar för samtliga socknar i Värmland med mycket matnyttig information för släktforskare.

Verksamheten växer ständigt. Möten, fikaträffar, utflykter, jour i forskarsalen på Arkivcentrum i Karlstad, möten för daglediga, deltagande vid olika evenemang, hembygdsdagar mm. Föreningen har också startat lokalgrupper i Arvika, Grums, Hagfors, Kristinehamn, Sunne och Säffle. Vi har även kunniga sockenombud för de flesta av socknarna.

Föreningen har gett ut ett antal publikationer, böcker, tryckta register och CD-skivor. Senaste tillskottet är en CD med kyrkoboksregister från 73 av Värmlands socknar, kallad Värmlands Kyrkboksregister - VKBR.

Externa länkar