Skillnad mellan versioner av "Värmlands Släktforskarförening"

Från Wiki-Rötter
Hoppa till: navigering, sök
(Externa länkar)
Rad 12: Rad 12:
  
 
== Externa länkar ==
 
== Externa länkar ==
*[http://www.genealogi.se/varmland VärmlandsRötter]
+
*[http://www.varmlandsrotter.se VärmlandsRötter]
*[http://www.genealogi.se/varmland/va VärmlandsAnor]
+
*[http://www.varmlandsrotter.se/va VärmlandsAnor]
  
  
 
[[Kategori:Släktforskarföreningar i Sverige]]
 
[[Kategori:Släktforskarföreningar i Sverige]]
 
[[Kategori:Släktforskarlexikon]]
 
[[Kategori:Släktforskarlexikon]]

Versionen från 12 januari 2013 kl. 11.46

Vsflogo.jpg

Värmlands Släktforskarförening är en förening för släkt-och hembygdsforskning i Värmland. Föreningen bildades vid ett möte i Gamla Badhuset i Karlstad den 15:e december 1983, på initiativ av Peter Olausson och Eva Fredriksson. Föreningen är ansluten till Sveriges Släktforskarförbund. Medlemmarna finns huvudsakligen i Värmland, men även i övriga Sverige och ett antal finns också utomlands. Antalet har ökat från de ursprungliga 143 1983 till ca 1300 personer 2010.

Medlemstidningen har utvecklats från ett 7-sidigt häfte Nytt från Värmlands Släktforskarförening till den ca 28-sidiga tidskriften VärmlandsAnor.

Föreningens hemsida VärmlandsRötter som skapades i september 1997 har vuxit från ett fåtal sidor till att idag innehålla ca 3 300 filer. Förutom information om föreningens verksamhet finns t ex Forskarkatalogen, och Sockenbeskrivningar för samtliga socknar i Värmland med mycket matnyttig information för släktforskare.

Verksamheten växer ständigt. Möten, fikaträffar, utflykter, jour i forskarsalen på Arkivcentrum i Karlstad, möten för daglediga, deltagande vi olika evenemang, hembygdsdagar, mm. Föreningen har också startat lokalavdelningar, t ex i Kristinehamn, Arvika, Filipstad och Sunne.

Föreningen har gett ut ett antal publikationer, böcker, tryckta register och CD-skivor. Senaste tillskottet är en CD med kyrkoboksregister från 46 av Värmlands socknar, kallad Värmlands Kyrkboksregister - VKBR.

Externa länkar