Uddevalla Släktforskare

Från Wiki-Rötter
Hoppa till: navigering, sök
Föreningens logotyp

Uddevalla Släktforskare bildades den 6 december 1983 och är en ideell förening som är öppen för alla som är intresserade av släkt- och hembygdsforskning. Föreningen, som är verksam i Bohuslän, är ansluten till Sveriges Släktforskarförbund. Som medlem får du hjälp av erfarna släktforskare, tillgång till föreningens material i dess lokal på Parkgatan 8A och i släktforskarrummet på Uddevalla Stadsbibliotek, föreningens tidning Uddevalla-Bladet och möjlighet att träffa likasinnade vid medlemsmöten med föredrag och mycket annat.

Föreningen har lokaler som ligger i södra Uddevalla i källarplanet på Parkgatan 8A. Alla är välkomna på föreningens öppettider. I lokalen finns läsapparater för mikrokort och rullfilm, dator, kopiator, diverse litteratur och mycket annat som kan vara till hjälp i släktforskningen. Där finns Släktdatas avskrivna kyrkoböcker över födda, vigda och döda från ett flertal socknar i Sverige, Demo av Disgen 8. Sotenäs Personhistoriska rekonstruktion av brunna kyrkoböcker. Register över anställda på Uddevalla Tändsticksfabrik och Kampenhofs Bomullsspinneri. Där finns även internetuppkoppling med tillgång till Arkiv Digital och SVAR.

Föreningen ger dessutom två gånger om året ut ett eget medlemsblad Uddevalla-Bladet som sänds ut till samtliga medlemmar och som de även ”byter” med andra föreningar över hela landet. Innehållet utgörs av nyheter, artiklar, med egen och närliggande föreningars verksamhet.

I Uddevalla Stadsbiblioteks släktforskarrum har föreningen ”öppet hus” för nybörjare och andra som vill ha hjälp med att komma igång eller som behöver annan hjälp.

Postadress

Uddevalla Släktforskare
Parkgatan 8A
451 42 Uddevalla

Extern länk