Trollhättebygdens Släktforskare

Från Wiki-Rötter
Hoppa till: navigering, sök
Logotyp saknas

Trollhättebygdens släktforskare bildades i april 1993 och och har sitt säte i Trollhättan i Västergötland. Verksamheten består av traditionell släktforskning, föreläsningar, kurser, utställningar, studiebesök, anbytarträffar och s.k. "öppna hus" där verksamheten presenteras för allmänheten. Varje måndag kl 16.00-21.00 februari-april samt sept-november, har föreningen forskarservice i sin kurslokal i Villa Elfhög, där flera mikrokortläsare och mikrokort från trakten finns till förfogande. Mer erfarna medlemmar fungerar som handledare. Där finns register över ministerialböckerna i kringliggande socknar, en hel del topografisk litteratur och tidskrifter från andra föreningar att tillgå.

Föreningen har cirka 400 medlemmar och är ansluten till Sveriges Släktforskarförbund.

Medlemmarna arbetar kontinuerligt med dataregistrering av kyrkböcker för att underlätta letandet för dem som inte är så bra på att läsa gammal stil. Föreningen hjälper också till med projektet Namn åt de döda och har "adopterat" församlingarna Trollhättan, Gärdhem, Vargön, Västra Tunhem, Vänersnäs och Norra Björke.

Trollhättebygdens Släktforskare ger ut en anspråkslös tidning, som har samma namn som föreningen, med tips om egna och andra föreningars aktiviteter, klipp ur släktforskarpressen, referat och artiklar, 4 ggr/år.

Externa länkar