Släktdata: Skillnad mellan sidversioner

Från Wiki-Rötter
Hoppa till navigering Hoppa till sök
mIngen redigeringssammanfattning
(kategoriserade)
(7 mellanliggande sidversioner av 3 användare visas inte)
Rad 1: Rad 1:
'''Föreningen Släktdata''' är en [[ideell]] förening som har som mål att göra så många datorregistrerade [[Kyrkobok|kyrkoböcker]] som möjligt fritt tillgängliga för släktforskare. Föreningen verkar också för att sprida information om hur datatekniken kan användas i [[Genealogi|släktforskningen]].
[[Fil:Slaktdata-logo-200.gif|right]]
 
'''Föreningen Släktdata''' är en ideell förening som har som mål att göra så många datorregistrerade [[kyrkböcker]] som möjligt fritt tillgängliga för släktforskare. Föreningen verkar också för att sprida information om hur datatekniken kan användas i [[släktforskning]]en.
   
   
Föreningen bildades 1989 och har idag (2010) ca 900 medlemmar från hela Sverige.
Föreningen bildades 1989 och har idag (2010) ca 900 medlemmar från hela Sverige.
   
   
Föreningens [[webbplats]] har en fritt tillgänglig databas för sökning i och nedladdning av kyrkboksregister. Huvudsakligen består informationen uppgifter över födda, vigda och döda med det finns även en del information som gäller husförhörslängder, bouppteckningar, in- och utflyttningslängder samt mantalslängder. För närvarande, i oktober 2010, innehåller databasen ca 6,9 miljoner registerposter. Databasen innehåller information från hela Sverige och baseras på frivilligt arbete av släktforskare och släktforskarföreningar. Även grunduppgifterna från CD-skivan Sveriges Dödbok 1947 - 2006, utgiven av [[Sveriges Släktforskarförbund]], finns fritt sökbara i databasen.
Föreningens webbplats har en fritt tillgänglig databas för sökning i och nedladdning av kyrkboksregister. Huvudsakligen består informationen uppgifter över ''födda'', ''vigda'' och ''döda'' med det finns även en del information som gäller [[husförhörslängd]]er, [[bouppteckning]]ar, in- och [[utflyttningslängd]]er samt [[mantalslängd]]er. För närvarande, i oktober 2010, innehåller databasen ca 6,9 miljoner registerposter. Databasen innehåller information från hela Sverige och baseras på frivilligt arbete av släktforskare och släktforskarföreningar. Även grunduppgifterna från [[Sveriges dödbok]], utgiven av [[Sveriges Släktforskarförbund]], finns fritt sökbara i databasen.
   
   
''Som alltid när det gäller sekundärkällor så innehåller databasen naturligtvis fel och brister därför måste eventuella sökresultat användas med försiktighet och alltid kontrolleras mot originaldokument.''
''Som alltid när det gäller [[sekundärkälla|sekundärkällor]] så innehåller databasen naturligtvis fel och brister därför måste eventuella sökresultat användas med försiktighet och alltid kontrolleras mot originaldokument.''


== Externa länkar ==
== Externa länkar ==
Rad 13: Rad 15:


[[Kategori:Genealogiska internet-resurser]]
[[Kategori:Genealogiska internet-resurser]]
[[Genealogiska organisationer]]
[[Kategori:Släktforskarföreningar i Sverige]]
[[Kategori:Släktforskarlexikon]]

Versionen från 10 november 2010 kl. 10.24

Slaktdata-logo-200.gif

Föreningen Släktdata är en ideell förening som har som mål att göra så många datorregistrerade kyrkböcker som möjligt fritt tillgängliga för släktforskare. Föreningen verkar också för att sprida information om hur datatekniken kan användas i släktforskningen.

Föreningen bildades 1989 och har idag (2010) ca 900 medlemmar från hela Sverige.

Föreningens webbplats har en fritt tillgänglig databas för sökning i och nedladdning av kyrkboksregister. Huvudsakligen består informationen uppgifter över födda, vigda och döda med det finns även en del information som gäller husförhörslängder, bouppteckningar, in- och utflyttningslängder samt mantalslängder. För närvarande, i oktober 2010, innehåller databasen ca 6,9 miljoner registerposter. Databasen innehåller information från hela Sverige och baseras på frivilligt arbete av släktforskare och släktforskarföreningar. Även grunduppgifterna från Sveriges dödbok, utgiven av Sveriges Släktforskarförbund, finns fritt sökbara i databasen.

Som alltid när det gäller sekundärkällor så innehåller databasen naturligtvis fel och brister därför måste eventuella sökresultat användas med försiktighet och alltid kontrolleras mot originaldokument.

Externa länkar