Släkt och Bygd i Borlänge

Från Wiki-Rötter
Hoppa till: navigering, sök
Släkt och Bygds logotyp

Föreningen Släkt och Bygd i Borlänge bildades i maj 1972. Ändamålet med föreningen är att utgöra ett samlande forum för släktforskare i Stora Tuna-bygden och socknarna däromkring, främst Torsång, Gustafs, Silvberg och Amsberg. Föreningen har cirka 200 medlemmar (januari 2006). Föreningens verksamhet präglas av ordinarie släktforskningsaktiviteter, främst i den egna lokalen på Parkgatan 9 i Borlänge.

Släkt och Bygd är ansluten till Sveriges Släktforskarförbund och var en av de föreningar som grundade Dalarnas Släktforskarförbund (†). År 2002 deltog man i organiseringen av Släktforskardagarna i Borlänge.

Släkt och Bygd ger ut medlemsbladet Tunarötter som utkommer med fyra nummer per år. Det innehåller artiklar om släkt- och bygdeforskning i Borlänge och Tunabygden med omnejd, läsarnas antavlor, släktforskarprofilen, efterlysningar och släktforskarnyheter m.m. Tunarötter delas ut till alla medlemmar i Släkt och Bygd och skickas även till ett dussintal föreningar som man utbyter medlemsblad med, samt några bibliotek och institutioner.

Externa länkar