Svenska Sällskapet för Genetisk Genealogi (SSGG)

Från Wiki-Rötter
(Omdirigerad från SSGG)
Hoppa till: navigering, sök
Nätverkets logotyp

Svenska Sällskapet för Genetisk Genealogi (SSGG) är ett nätverk för DNA-intresserade släktforskare. Arbetet i SSGG genomförs i samarbete med Sveriges Släktforskarförbund.

2013 började antalet släktforskare som använder DNA i släktforskningen öka kraftigt i Sverige. Det växande antalet DNA-släktforskare och den snabba teknikutvecklingen skapar ett stort behov av att stödja och utbilda släktforskarna i hur man nyttjar det mycket kraftfulla verktyg som DNA är för släktforskningen.

Syftet med SSGG är att vara ett stöd för släktforskarna och driva DNA-genealogin i Sverige framåt. SSGG är ingen förening med styrelse, medlemsavgift eller traditionella mötesformer, utan ett nätverk där man träffas över Internet, främst via sin Facebookgrupp DNA-anor (men också fysiskt ibland) och där alla kan vara med. Det kostar inget att vara medlem i nätverket utan alla bidrar istället med sitt engagemang och sina kunskaper i stort som smått inom DNA-släktforskningen.

Verksamheten i SSGG sker i samarbete med Sveriges Släktforskarförbund och SSGG uppmanar alla som är intresserad av DNA-släktforskning att bli medlemmar i lokala släktforskarföreningar för att lära sig mer om släktforskning i skriftliga källor och att träffa trevliga släktforskarkollegor!

Externa länkar

Se även