StorStockholms Genealogiska Förening

Från Wiki-Rötter
(Omdirigerad från SSGF)
Hoppa till: navigering, sök
Ssgf logo.jpg

StorStockholms Genealogiska Förening (SSGF) är en förening för släktforskare bosatta i Stockholm med omnejd. Föreningen är ansluten till Sveriges Släktforskarförbund och har en omfattande och mångskiftande verksamhet. En av dess viktigaste uppgifter är att stödja de cirka 1200 medlemmarna att hitta rätt i det ibland snåriga stockholmsmaterial som finns på arkiv, bibliotek och museer. Det gör SSGF genom personliga kontakter på kurser, studiebesök, utflykter, seminarier, resor och utställningar. Föreningen har t ex jourhavande släktforskare som hjälp i Arninge släktforskarcentrum.

Inom SSGF finns det självständiga grupper, s k förortsgrupper, som arrangerar träffar utanför Stockholms city. Följande förortsgrupper finns idag: Solna, Tyresö-Haninge-Älta och Västerort.

SSGF:s medlemstidning heter AnRopet som kommer ut med fyra nummer per år. Föreningens hemsida Stockholmsrötter tillhör "Rötterfamiljen" och innehåller fylligt med information om föreningens verksamhet.

SSGF har egen lokal på Anderstorpsvägen 16 i Solna, där Sveriges Släktforskarförbund, Genealogiska Föreningen och flera andra föreningar också håller till, men verksamhetsträffarna hålls ofta på Stockholms Stadsarkiv och i förortsgrupperna Tyresö-Haninge-Älta och Vällingby.

Externa länkar