Södra Hallands Släktforskningsring

Från Wiki-Rötter
Hoppa till: navigering, sök
Logga-saknas.png
Styrelsen i Södra Hallands Släktforskningsring (SHSR) 2015.

Föreningen Södra Hallands Släktforskningsring (SHSR) bildades 1975 av deltagarna i en studiecirkel. I dag har föreningen cirka 150 medlemmar, och syftet är att tillgodose medlemmarnas släktforskarintressen i södra Halland. Föreningen är ansluten till Sveriges Släktforskarförbund och har sitt verksamhetsområde i och kring kring Laholm där man har sitt säte.

Föreningens material finns i kommunbibliotekets källare i Laholm. Medlemmar kan få tillgång till nyckel till de låsta skåpen där. Materialet består av rullfilm och mikrokort av kyrkböcker, mantalslängder, domböcker, avskrifter av kyrkböcker, skänkta antavlor, cd-skivor och annat material, läsapparater och en del litteratur.

SHSR ordnar två gånger per år resor i bygden, dessutom har man släktforskarträffar, Släktforskningens Dag och Arkivens Dag. Föreningen har även öppet hus tredje måndagen i månaden september till april, utom december. Man arrangerar även berättarkvällar, med personer som berättar om ett långt och intressant yrkesliv.

Föreningens adress

Södra Hallands Släktforskningsring
c/o Gun Bergenfelz
Kristianstadsvägen 55
SE-312 32 LAHOLM

Externa länkar