My Heritage

Från Wiki-Rötter
(Omdirigerad från MyHeritage)
Hoppa till: navigering, sök
MyHeritage new logo.jpg

MyHeritage.com är ett Israelbaserat företag i släktforskningsbranchen som på senare år vuxit till att bli det näst största i världen efter Ancestry.com. Företaget som grundades 2003[1] har sitt huvudkontor i Or Yehuda i Israel, samt ett USA-kontor i staden Provo, känd som hemstad för släktforskningsjättarna Ancestry och FamilySearch[2]. Antalet användare enligt MyHertages egna uppgifter[3] är i slutet av 2012 omkring 72 miljoner världen över. I november 2012 köpte MyHeritage upp den amerikanska släktforskningskonkurrenten Geni , som ännu så länge kommer att fortsätta som ett fristående företag inom MyHeritage.

  • MyHeritage är främst ett internetbaserat online släktforskningsprogram där man kan bevara, sammanställa och utforska sin släkthistoria.
  • MyHeritage har även utvecklat och äger släktforskningsprogrammet Family Tree Builder
  • I och med köpet av Geni äger man numera också släktforskningsprogrammet Geni.

Externa länkar

Varning!

När man installerar MyHeritages programvara ska man vara medveten om att programmet lägger till funktioner som kan uppfattas som oönskade[4] men också att det går att välja bort dem under installationen. Efter installationen är det dock mycket svårare att göra sig av med funktioner man inte vill ha kvar.


Trad.gif

Denna artikel är bara påbörjad. Du kan hjälpa till genom att utöka den. Om du tycker att denna artikel är färdig kan du ta bort formateringen {{Stubbe}}.


Källor:


  1. Engelska Wikipedia [1]
  2. Brigham Young Universitys digitalisering av genealogier, bl.a.
  3. Artikel i Wall Street Journal den 28 november 2012 [2]
  4. Engelska Wikipedias diskussionssida [3]