Mormonernas släkthistoriska center

Från Wiki-Rötter
Hoppa till navigering Hoppa till sök

Mormonerna eller Jesu Kristi Kyrka av Sista Dagars Heliga driver släkthistoriska center runt om i Sverige och i världen. De är öppna för alla som är intresserade av släktforskning. För den släktforskare som har utländska anor är det ofta den bästa resursen att rekommendera, då många av världens kyrkböcker är åtkomliga via mikrofilm eller digitaliserade bilder.

Så här gör man

Om man vill forska i något lands kyrkböcker behöver man bara gå till ett av de släktforskningscenter som återfinns på adresslistan under länken här nedanför. I bästa fall kan man koppla upp sig till mormonernas eget Family History Library i Salt Lake City, USA och läsa ur digitaliserade originaldokument direkt i en dator, eller så får man titta i ett register över församlingar i det aktuella landet, och beställa de aktuella mikrofilmade volymerna.

I det fall man måste beställa mikrofilm, får man vänta ett par veckor, för att sedan få en tid på sig att läsa igenom materialet i de läsapparater som finns på varje släktforskningscenter. Man brukar få betala ett självkostnadspris för slitage på filmer och apparatur.

Här återfinns adresserna till alla svenska släktforskningscenter: http://www.jesukristikyrka.se/om-kyrkan/slaektforskning/slaektforskningscenter.html