MinSläkt

Från Wiki-Rötter
Hoppa till navigering Hoppa till sök
MinSläkt

MinSläkt är ett svenskspråkigt genealogiprogram för Windows som är utvecklat av Henrik Dannberg och särskilt anpassat till svenska förhållanden.

Programmet har bland annat export till GEDCOM och HTML. Den senaste versionen stöder Style Sheets vilket gör att man kan anpassa utseendet på sina HTML-sidor. MinSläkt har också en inbyggd hjälpfunktion som innehåller information om vanliga latinska ord m.m. I programmet ingår även en kalender som sträcker sig mellan åren 1585 och till nutid. MinSläkt går att ladda hem och testa gratis men för att få tillgång till alla funktioner krävs en licens.

Priser

Om man själv laddar ner programmet via Internet, kostar Min Släkt 450:-, vill man ha en CD-skiva med programmet, kostar det 500:-. Vill man uppgradera en äldre version av programmet, kostar det 100:-, respektive 150:-, beroende på om man vill ha en skiva eller nöjer sig med att ladda ner programmet från Internet. Utanför EU kostar programmet mindre. Vill man bara testa Min Släkt, kan man ladda ner programmet gratis från nätet, men då saknas vissa funktioner, som man får när man betalar för en fullversion. Rötterbokhandeln säljer en tryckt handledning till programmet.

Externa länkar

Se även