Matarengi Forskarförening

Från Wiki-Rötter
Hoppa till: navigering, sök
MFF-logotyp

Matarengi Forskarförening är en ideell förening med målet att underlätta för släkt- och hembygdsforskning i Tornedalen- och då främst i Övertorenå kommun i samverkan med Nordkalottens Kultur- och Forskningscentrum (NKFC). Forskarföreningen startade 2004 som en funktion under NKFC. Föreningen är ansluten till Sveriges Släktforskarförbund och Nordkalottens Kultur- och Forskningscentrum i Övertorneå.

Förutom släkt- och Hembygdsforskning anordnas studieresor, ofta i samverkan med Ylitornio Hembygdsförenings forskarsektion.

Föreläsningar: Föreläsningarna genomförs liksom tidigare år i samverkan med Nordkalottens Kultur- och Forskningscenter, Se annonser i bl.a. Övertorneå Nytt!

På NKFC finns ett antal datorer med internetanslutning för att i lugn och ro forska i ex. kyrkböckerna Ancestrys och SVARs databaser som kan nås via några knapptryckningar. Dessutom har föreningen CD-skivor med data över alla i Sverige boende människor 1890, 1900, 1970 och 1980, Sveriges dödbok 1901-2009 samt några lokala uppteckningar av befolkningen i Övertorneå. Personal eller medlemmar hjälper gärna till OM besökaren anmäler sitt behov i receptionen.

Matarengi Forskarförening, MFF, har som syfte att:

  • i positiv och kamratlig anda bedriva släkt- och folklivsforskning.
  • bredda verksamheten till att även omfatta forskning inom allmän historia, från urtid till modern tid.
  • aktivt medverka till att öka allmänhetens intresse för dessa verksamheter.
  • verka för samarbete med föreningar vilka har likartade intressen.

Externa länkar