Lomma-Burlöv Släkt- och Folklivsforskare

Från Wiki-Rötter
Hoppa till: navigering, sök
LBSF-logotyp

Lomma–Burlöv Släkt- & Folklivsforskare är en ideell förening, bildad den 3 september 1987 på Kronetorps mölla i Burlöv. Föreningens ändamål är att främja intresset för släkt- och folklivsforskning. Föreningen skall genom anordnande av medlemsmöten, föredrag, studiebesök mm, stimulera och underlätta medlemmarnas forskningsarbete, samt att intressera nybörjare och ungdomar för släkt- och folklivsforskning. Föreningen är ansluten till Sveriges Släktforskarförbund och Skånes Genealogiska Förbund - SGF. Verksamhetsområdet inriktar sig i första hand på Lomma och Burlöv kommuner.

Medlemsantalet var under år 2010 166 personer. Allmänna möten arrangeras och är förlagda till Folkets Hus på Strandvägen i Lomma.

Jourkvällar och joureftermiddagar anordnas 5–10 gånger årligen även dessa på Folkets Hus i Lomma. Vid dessa tillfällen ställer styrelsemedlemmar upp med individuell information och hjälp för att lösa forskningsproblem. Även några besök på Malmö Stadsarkiv eller Arkivcentrum Syd i Lund, samt något intressant föredrag, brukar arrangeras både under våren och hösten. Föreningen utger två gånger per år medlemstidningen AnSkriften, som ingår i medlemsavgiften.

Externa länkar