Länksamling Östergötland

Från Wiki-Rötter
Hoppa till navigering Hoppa till sök
Länk Beskrivning
http://k-arv.se Samlingsportal för kulturhistoria från Östergötland. Här finns vidarelänkar till foton, filmer, levnadsbeskrivningar, kartor, databaser och mycket mer på ett och samma ställe. Via portalen kan du också geografiskt eller med hjälp av sökfunktionen söka efter arkiv, hembygdsföreningar, museer, bibliotek eller projekt som du är intresserad av.
http://www.brukskultur.se/old.htm Genom samverkan mellan i första hand ämnet historia vid Linköpings universitet, Kulturarvsdatabas Östergötland, Åtvidabergs kommun och Arbetsförmedlingen i Åtvidaberg bildades hösten 1998 Åtvidabergsprojektet, ett kulturarvsprojekt kring bruks- och industrisamhället Åtvidaberg. Från och med 1 januari 2002 upphör projektformen och ingår nu som ordinarie verksamhet hos kultur- och fritidsnämnden - med det nya namnet Brukskultur Åtvidaberg. Brukskultur Åtvidaberg har två huvudinriktningar: dels att bygga upp en kunskapsbas som illustrerar den svenska bruks- och industriortens historia genom exempel från åtvidabergsområdet, dels att i museal form skildra helheten i ett svenskt brukssystem.
http://www.ogf.info Östgöta Genealogiska Förening
https://ostergotlandsmuseum.se Länsmuseum för Östergötlands län, beläget i Linköping.
https://wisthbf.se Information om socknen och hembygdsföreningen i Sturefors, Linköpings kommun.
https://www.fastebrev.se Sidan består av länkar till och bilder på fastebrev från Östergötland 1550-1730.
https://www.gamlanorrkoping.se Föreningen Gamla Norrköping bildades den 8 januari 1930 och har som sitt motto Bevara stadens årsringar. Föreningen har genom åren utgivit ett stort antal böcker och skrifter som på varierande sätt belyser och kommenterar Norrköpings historia, arkitektur, stadsbyggnad etc.
https://www.hembygd.se/ostergotland Förbundet organiserar 95 östgötska föreningar.
https://www.stragnhildsgille.se S:t Ragnhilds Gille är en hembygdsförening som verkar i Söderköping. Den grundades 1918 och driver ett stadshistoriskt museum, beläget intill S:t Laurentii kyrka i staden.
https://www.vardnas.net En plats för alla som släkt- och hembygdsforskare med intresse för Vårdnäs socken i Östergötland. Här finns information om källmaterialet och dessutom är många källor publicerade, bland annat alla mantalslängder före år 1800 samt vigsel- och dödböckerna 1661-1810 och födelseboken 1696-1810.
https://www.vhgf.com Västra Husby Genealogiska Förening.
https://www.vifolka.se Här finns intressanta uppgifter för den som släktforskar i Vifolka härad i Östergötland, bland annat - Register till vigda i Vifolka härad till år 1800. - Avskrifter/utdrag ur Vifolka dombok 1599-1636 (alla mål). - Avskrifter av skattelängder från socknar i Vifolka härad. - Information om Vifolka härad i ett historiskt perspektiv.