Kronobergs Genealogiska Förening

Från Wiki-Rötter
Hoppa till navigering Hoppa till sök
KGF:s logotyp
Föreningslokalen.

Kronobergs Genealogiska Förening (KGF) bildades i september 1982 i Växjö och är en ideell förening med uppgift att främja släktforskningen i Kronobergs län. Medlemsantalet har under de gångna åren haft en positiv utveckling och uppgick år 2007 till cirka 1500. Föreningen är ansluten till Sveriges Släktforskarförbund.

Kronobergs Genealogiska Förening bedriver en omfattande kursverksamhet. I samarbete med Vuxenskolan har KGF:s kurskommitté anordnat kurser i bl.a. läsning av gamla handstilar, forskningsmöjligheter i skilda arkiv exempelvis landsarkiv, krigsarkiv, Göta Hovrätts arkiv, stads-, socken-, och kommunarkiv, enskilda- och företagsarkiv m.fl. Kurser har även ordnats för forskning inom bl.a. följande ämnen, soldater, båtsmän och saltpetersjudare. Föredrag, studiebesök, kulturhistoriska utfärder och anbytardagar är andra inslag i vår verksamhet.

KGF har sin föreningslokal på Värendsgatan 12 C i Alvesta. Där finns mikrokortsläsare, mikrokort, datorer och diverse CD-skivor rörande släktforskning i allmänhet och om släktforskning i Kronoberg i synnerhet. Där finns också KGF:s Databas. Allt är fritt att söka i. I lokalen finns fri tillgång (i mån av plats) till Internet, Genline samt SVAR.

Föreningen har ett omfattande bibliotek med böcker, CD-skivor och annan litteratur. Böckerna är inte för utlån. Det går däremot bra att kopiera valda delar. Naturligtvis går det utmärkt att på plats sitta och läsa. Biblioteket kommer under den närmaste framtiden att inventeras.

Föreningens medlemstidskrift heter KGF-Nytt och ges ut fyra gånger om året.

Externa länkar