Kategoridiskussion:Släktforskarlexikon

Från Wiki-Rötter
Hoppa till navigering Hoppa till sök

Släktforskarlexikon är en alldeles för bred kategori, den kommer ju att innehålla i stort sett alla artiklar i hela Wikin.

Anders Johansson

Jag tror att tanken med släktforskarlexikonet är att få med så många släktforkartermer som möjligt och på så vis få ett snyggt alfabetiskt strukturerat lexikon (till skillnad från "Artiklar A-Ö"). Är inte det tanken kanske man skall ta bort kategorin helt och hållet?--Cognatus 20 oktober 2010 kl. 23.02 (CEST)
För att kategorin inte ska svämma över är det viktigt att försöka definiera vad som ska vara med. Ordet 'Församling' kan vara med men inte alla församlingar. En klarare definition i kategorihuvudet kan vara till hjälp. Det bör ju vara förklaringar av begrepp som man stöter på i sin släktforkning och som inte är allmänkunskap. Exempel: gamla sjukdomsnamn och termer som återfinns i kyrkböcker. Om man kikar igenom listan är det mesta OK att ha med men man ska nog försöka gallra. Detta var anledningen till att jag ifrågasatte att ha med alla föreningar. Är de att betrakta som 'släktforskartermer'? Om man tittar under A tycker jag att följande är tveksamma:Ancestry, 2 st Andrew P samt Arkiv Digital. Dessa kan ju ingå i andra kategorier som ev kan vara med i listan. --Edis 30 oktober 2010 kl. 18.57 (CEST)