Jönköpingsbygdens Genealogiska Förening

Från Wiki-Rötter
(Omdirigerad från JBGF)
Hoppa till navigering Hoppa till sök
Föreningen saknar logotyp

Jönköpingsbygdens Genealogiska Förening (JBGF) JBGF bildades 1977 och föreningen har över 600 medlemmar. JBGF är en förening som vänder sig till släktforskare både i Jönköping med omnejd men även övriga Sverige. För ditt medlemskap på 200 kronor/år(65 kronor extra för familjemedlem) får du mycket för dina pengar. I ditt medlemskap får du tillgång till föreningens medlemsportal på hemsidan och reducerade priser på föreningens aktiviteter.

I medlemsportalen hittar du vår sökbara databas med födda, vigda och döda i Jönköpings län, och även några intilliggande församlingar. I medlemsportalen lägger vi även regelbundet ut matriklar, handskrifter, boverk, medlemstidningar från 1985 och mycket mycket annat användbart för dig som är släktforskare. Två gånger i månaden skickar JBGF ut nyhetsbrev till de som är registrerade.

I vårt föreningshus i centrala Jönköping finner du ett datarum dit du kan komma och släktforskare vid öppetider, ett tidningsrum och ett referensbibliotek med över 1 000 böcker. Vi erbjuder släktforskarhjälp både i vårt föreningshus och på arkivhuset i Jönköping, mentorskap, vi har även kurser (grundkurs, läshjälp, gammal stil, emigration), temakvällar och andra aktiviteter med inriktning till släktforskning.

Externa länkar