Jönköpingsbygdens Genealogiska Förening

Från Wiki-Rötter
(Omdirigerad från JBGF)
Hoppa till: navigering, sök
Föreningen saknar logotyp

Jönköpingsbygdens Genealogiska Förening (JBGF) JBGF bildades 1977 och föreningen har över 600 medlemmar. JBGF är en förening som vänder sig till släktforskare både i Jönköping med omnejd men även övriga Sverige. För ditt medlemskap på 200 kronor/år(65 kronor extra för familjemedlem) får du mycket för dina pengar. I ditt medlemskap får du tillgång till föreningens medlemsportal på hemsidan och reducerade priser på föreningens aktiviteter.

I medlemsportalen hittar du vår sökbara databas med födda, vigda och döda i Jönköpings län, och även några intilliggande församlingar. I medlemsportalen lägger vi även regelbundet ut matriklar, handskrifter, boverk, medlemstidningar från 1985 och mycket mycket annat användbart för dig som är släktforskare. Två gånger i månaden skickar JBGF ut nyhetsbrev till de som är registrerade.

I vårt föreningshus i centrala Jönköping finner du ett datarum dit du kan komma och släktforskare vid öppetider, ett tidningsrum och ett referensbibliotek med över 1 000 böcker. Vi erbjuder släktforskarhjälp både i vårt föreningshus och på arkivhuset i Jönköping, mentorskap, vi har även kurser (grundkurs, läshjälp, gammal stil, emigration), temakvällar och andra aktiviteter med inriktning till släktforskning.

Externa länkar