Öppna huvudmenyn

Wiki-Rötter β

Jönköpingsbygdens Genealogiska Förening

Föreningen saknar logotyp

Jönköpingsbygdens Genealogiska Förening (JBGF) JBGF bildades 1977 och föreningen har omkring 600 medlemmar. JBGF har en föreningslokal i centrala Jönköping och här finner du ett stort utbud för dig som vill vara medlem i föreningen! Föreningen erbjuder dig som är medlem kurser, temakvällar, resor etc, allt med anknytning till släktforskning. Som medlem får du även vår medlemstidning, Rotposten. I tidningen kan du läsa om föreningens aktiviteter, artiklar av andra släktforskare, få tips om nya släktforskarböcker, göra efterlysningar samt läsa om annat som händer och sker runt släktforskning.

I vår föreningslokal finns det ett stort utbud för dig som är medlem. I datasalen finns det datorer med Arkiv Digital, Ancestry och SVAR. Det finns även ett flertal databaser från andra släktforskarföreningar och även JBGF:s egen CD-skiva. Skivan som är sökbar, innehåller uppgifter från kyrkoböckerna i födda, vigda och döda i Jönköpings län. CD-skivan finns även till försäljning på föreningens hemsida och i vår föreningslokal. I vårt bibliotek finns ett stort utbud av hembygdsböcker att botanisera sig i och i tidningsrummet finns tidskrifter, från andra delar av landet. Varje helgfri lördag mellan 14:00-17:00 är föreningslokalen öppen för våra medlemmar, för avvikande öppettider se vår hemsida. Under våra öppettider finns det engagerade medlemmar sk. lördagsvärdar med kunskap inom släktforskning. Här får du hjälp med de frågeställningar som kan uppstå vid din släktforskning. Hjälpen kan handla om att hitta någon/något, läshjälp, tips och ideér, komma vidare, hitta nya släktingar men även kopplingar till andra släktforskare. Under öppettiderna finns det möjlighet till gemensam fikastund till självkostnadspris.

JBGF erbjuder flera olika släktforskarkurser såsom snabbkurs, grundkurs, fortsättningskurs, emigrantkurs men även kurser i bildhantering, gammal stil, Disgen och Min släkt.

Externa länkar