Jämtlands Lokalhistoriker och Släktforskare

Från Wiki-Rötter
Version från den 27 januari 2023 kl. 14.43 av Ninwik (diskussion | bidrag)
(skillnad) ← Äldre version | Nuvarande version (skillnad) | Nyare version → (skillnad)
Hoppa till navigering Hoppa till sök
JLS-logga.png

Jämtlands Lokalhistoriker och Släktforskare (JLS) bildades år 1945 som Jämtlands Läns Släktforskareförening och är därmed en av de äldsta släktforskarföreningarna i Sverige. Syftet var att främja släktforskning i Jämtlands län. År 2005 bytte föreningen namn till Jämtlands Lokalhistoriker och Släktforskare och verksamhetsområdet är landskapet Jämtland sedan man i Härjedalen bildat egen släktforskarförening . Antalet medlemmar var år 2010 drygt 400 st spridda över hela landet. JLS är anslutet till Sveriges Släktforskarförbund och har ett evenemangssamarbete med DIS-Mitt.

Föreningens medlemsblad JLS-Nytt ges ut fyra gånger per år och innehåller större och mindre artiklar i olika ämnen, notiser, bokrecensioner, efterlysningar, tips och idéer.

Föreningen har sedan 2012 inte längre någon lokal, utan verksamheten bedrivs i landsarkivets i Östersund lokaler, Arkivvägen 1, invid Jamtli museum i Östersund.

Externa länkar

Föreningens hemsida Jämtlandsrötter.


Trad.gif

Denna artikel är bara påbörjad. Du kan hjälpa till genom att utöka den. Om du tycker att denna artikel är färdig kan du ta bort formateringen {{Stubbe}}.