Öppna huvudmenyn

Wiki-Rötter β

Hjälpsidor:Börja skriva artiklar

Version från den 8 oktober 2010 kl. 09.38 av Ninwik (diskussion | bidrag) (Skapade sidan med 'Alla kan '''skriva en ny artikel''' på Wiki-Rötter. Det enda du behöver göra är att skapa ett konto på Wiki-Rötter för att börja dela med dig av dina kunskaper. Hur du g...')
(skillnad) ← Äldre version | Nuvarande version (skillnad) | Nyare version → (skillnad)

Alla kan skriva en ny artikel på Wiki-Rötter. Det enda du behöver göra är att skapa ett konto på Wiki-Rötter för att börja dela med dig av dina kunskaper. Hur du gör för att skapa ett konto kan du läsa här.

Det viktiga är den text du skriver och de källor du anger. Om något blir fel kan det fixas senare av dig eller av oss andra. På önskelistan kan du få inspiration till artiklar som behövs. Där kan du även lägga till sina egna önskemål om artiklar som du själv är förhindrad att skriva.

Att tänka på innan

Innan du överväger att skapa en ny artikel:

  1. Kontrollera att ämnet inte redan har en artikel: Sök först i Wiki-Rötter för att försäkra dig om att det inte redan finns en artikel om ämnet, kanske under en annan titel. Om du hittar en artikel där informationen passar är det bättre att du lägger informationen där, i stället för att skapa en ny artikel.
  2. Tänk igenom om ämnet passar på Wiki-Rötter: Om du skapar en artikel om något som inte uppfattas ha någon relevans inom släktforskning kommer artikeln att raderas och arbetet gå till spillo.