Genealogisk Ungdom (†)

Från Wiki-Rötter
Hoppa till navigering Hoppa till sök
GU:s logotyp

Genealogisk Ungdom var en ungdomsförening för unga släktforskare som existerade mellan den 5 februari 1977 och fram till att Sveriges Släktforskarförbund bildades den 25 oktober 1986, då föreningen sammansmälte med förbundet, med all sin verksamhet och alla sina tillgångar.

Idén till en ungdomsföreningen väcktes vid ett av Västra Sveriges Genealogiska Förenings möten i februari 1975. Ett tiotal ungdomar bildade därefter föreningen vid ett möte hemma hos Håkan Skogsjö den 5 februari 1977. Föreningen bildades som en sektion under VSGF, men utvecklades snart till en rikstäckande och oberoende organisation.

Redan från första början hade föreningen ambitionen att börja ge ut en rad publikationer. Genealogisk Ungdoms Tidskrift, som senare bytte namn till Släkthistoriskt Forum, utgavs redan från starten, medan Svenska Antavlor började att utges fr.o.m. 1980. Också Gravstensinventeringen var ett initiativ taget av GU.


Trad.gif

Denna artikel är bara påbörjad. Du kan hjälpa till genom att utöka den. Om du tycker att denna artikel är färdig kan du ta bort formateringen {{Stubbe}}.