GeneaNet

Från Wiki-Rötter
Hoppa till navigering Hoppa till sök
Logo Geneanet 2015.jpg

GeneaNet är en internationell (fransk) släktforskningsdatabas. GeneaNet lanserades officiellt den 2 december 1996 och idag rymmer databasen mer än 2 miljarder indexerade individer.[1]

Geneanet började i 1996 när Jacques Le Marois, Jérome Abela och Julien Cassaigne skapade databasen genom att lägga in en s.k. liste Éclair, dvs en lista med efternamn knutna till orter, t.ex. församlingar, eller regioner, vilka kan vara användbara för släktforskare. Det går också att publicera enskilda släktträd genom att skicka en GEDCOM-fil till webbplatsen eller genom att hantera släktträd direkt på Geneanet. Geneanet är baserat på GeneWebs programvara.

Geneanet är en efterföljare till LPF, (Lista des patronymes de France) som lanserades i juni 1996.

GeneWeb är ett släktforskningsprogram med ett webbgränssnitt som skapats av Daniel Rauglaudre. Det kan installeras lokalt på en fristående maskin och på alla webbserver. GeneWeb är en fri programvara som distribueras med en GNU General Public License och stöds på Unix, Linux, Microsoft Windows och Mac OS X.


Externa länkar


Referenser:

Trad.gif

Denna artikel är bara påbörjad. Du kan hjälpa till genom att utöka den. Om du tycker att denna artikel är färdig kan du ta bort formateringen {{Stubbe}}.