Göinge Släkt- och Hembygdsforskarförening

Från Wiki-Rötter
Hoppa till: navigering, sök
Logotyp saknas
Släktforskningens dag i Göinge 2009

Göinge Släkt- och Hembygdsforskarförening är partipolitiskt oberoende och ansluten till Skånes Genealogiska Förbund samt Sveriges Släktforskarförbund.

Det började på en servett i Dalby! för att nu travestera en annons i SdS. För det var på Dalby Gästgivargård våren 1985 som idén till bildandet av en släktforskarförening i Göinge kom upp. Själva bildande skedde dock tisdagen den 17 september 1985 då ett 20-tal intresserade släktforskare samlades på biblioteket i Hässleholm för att bilda Göinge Släkt- och Hembygdsforskarförening.

Föreningens förste ordförande, Lars Lundberg, berättade om Göingebygden som han ansåg lite speciell, en gränsbygd med dramatisk historia. Vid föreningsbildande medverkade också Vigo Edvardsson, Broby, känd hembygdsforskare och snapphanekännare.

Målsättning

Föreningen har till ändamål att främja släkt- och hembygdsforskning i Västra- och Östra Göinge härader genom att dels skapa goda kontakter mellan aktiva forskare och dels intressera nybörjare. Föreningens målsättning är att:

  • ordna sammankomster och anbytarträffar med föredrag på olika platser i Göingebygden
  • ordna utflykter i Göingebygden och/eller till andra platser av genealogiskt och historiskt intresse
  • medverka till och stödja kursverksamhet med genealogisk inriktning
  • hålla kontakt med andra släktforskarföreningar och informera om deras verksamhet
  • ge ut medlemsblad


Extern länk