Folkare Släktforskarförening

Från Wiki-Rötter
Hoppa till: navigering, sök
Föreningen saknar logotyp

Folkare Släktforskarförening (FSF) är en förening för alla släkt- och bygdeforskare i södra Dalarna. Föreningen är ansluten till Dalarnas Släktforskarförbund och Sveriges Släktforskarförbund.

FSF bildades den 9 april 1987 av några ivriga släktforskare från Avesta som tyckte det behövdes en förening för att förbättra möjligheterna till forskning inom regionen. Det första årets 53 medlemmar hade 2010 vuxit till 320, de flesta bosatta i Avesta och Hedemora kommuner, men föreningen har även medlemmar från andra orter och utomlands.

FSF hyr sedan i februari 1999 lokal av Studieförbundet Vuxenskolan i centrala Avesta. Där föreningen även har tillgång till bibliotekets mikrokort över Avesta kommuns församlingar (Avesta, Grytnäs, Folkärna och By) samt föreningens eget material, litteratur, mikrokort, medlemsblad från andra föreningar, mm. I lokalen finns även sju mikrokortsläsare som Avesta bibliotek har inköpt. FSF har även tagit över ansvaret för SVAR-pärmarna och beställningar av mikrokort från SVAR.

FSF har en omfattande verksamhet. Förutom medlemsmöten arrangerar föreningen föreläsningar, studieresor, utställningar mm. Man försöker att i görligaste mån hålla ett medlemsmöte/föredrar i månaden under tiden september - maj.

Föreningen ger ut medlemsbladet An-Siktet med reportage, artiklar, antavlor och annat smått och gott för släkt- och bygdeforskare.

1996 började FSF ge ut en skriftserie med material skrivet av medlemmarna själva. Innehållet spänner över ett brett område med anknytningen till släktforskning som en röd tråd genom artiklarna.

Externa länkar