Föreningen Datorhjälp i Släktforskningen - DIS (Sverige)

Från Wiki-Rötter
Version från den 20 oktober 2010 kl. 21.16 av Anders (diskussion | bidrag) (Skapade sidan med ''''Dis''' (Föreningen för '''D'''atorhjälp '''I''' '''S'''läktforskningen), är en svensk förening med syfte att verka för utnyttjande av datorer för h...')
(skillnad) ← Äldre version | Nuvarande version (skillnad) | Nyare version → (skillnad)
Hoppa till: navigering, sök

Dis (Föreningen för Datorhjälp I Släktforskningen), är en svensk förening med syfte att verka för utnyttjande av datorer för hjälp vid släktforskning. Detta gör föreningen bland annat genom att utveckla programmet DISGEN. Den ideella föreningen, som har sitt ursprung inom Östergötlands Genealogiska Förening, bildades den 1 april 1980 i Linköping och anses vara världens äldsta förening för datorhjälp inom släktforskning.

Dis har åtta regionala föreningar inom Sverige: Dis-Bergslagen, Dis-Filbyter, Dis-Mitt, Dis-Nord, Dis-Småland, Dis-Syd, Dis-Väst och Dis-Öst. Dessa regionföreningar står för den direkta kontakten med medlemmarna, genom medlemsmöten, utbildningar, föreläsningar och resor med mera inom sin respektive region. DIS har 2008 mer än 25 000 medlemmar.

DIS medlemstidning "Diskulogen med Släktforskarnytt" med fyra nummer per år har enligt egen utsaga en utgåva på 27 000 exemplar.[1]

DIS har systerföreningar i Danmark och Norge.

DIS är medlemsförening i Sveriges Släktforskarförbund.

Fotnoter

  1. Mall:Cite web{{#invoke:Webbtest|mall}}

Externa länkar