Eskilstuna-Strängnäs Släktforskarförening

Från Wiki-Rötter
Hoppa till: navigering, sök
ESSFs emblem
ESSF-mässa i Munktellmuséet 17 oktober 2009

Eskilstuna-Strängnäs Släktforskarförening bildades 12 februari 1980, efter delningen och nedläggningen av Södermanlands Släktforskarförening (SSF) (†), och har sitt verksamhetsområde i Eskilstuna och Strängnäs kommuner som formar nordligaste delen av Södermanlands län. Föreningen är ansluten till Sveriges Släktforskarförbund.

Föreningen har en lokal i vardera stad med ett ständigt växande bibliotek. Där finns intressanta klubb- och föreningstidningar från i stort sett alla olika släktforskningsföreningar i Sverige. Även utbudet av böcker med olika intresseinriktningar är stort. Man bygger också kontinuerligt upp en samling av CD-skivor med släktforskningmaterial. I lokalerna finns också mikrokortsläsare och ett antal datorer, uppkopplade mot internet. Man arbetar även med ett register över födda, vigda och döda inom föreningens upptagningsområde, detta register är för närvarande under utveckling till ett modernare utförande. I lokalerna anordnas kurser i både släktforskning och datorkunskap. Föreningen brukar även arrangera resor för medlemmarna till kända och okända mål.

Föreningens medlemsblad heter Anbudet och kommer ut fyra gånger per år. Medlemmar och andra skribenter gör här ett berömvärt jobb för att fylla medlemsbladet med läsvärda artiklar.

  • Föreningens lokal i Eskilstuna: Dambergsgatan 1
  • Föreningens lokal i Strängnäs: Trädgårdsgatan 23 (ingång genom porten in på gården).

Externa länkar