Diskussion:Vetlanda (F)

Från Wiki-Rötter
Hoppa till: navigering, sök

Vad är detta? Församling eller kommun? Ska vi ens ha beskrivning av storkommuner som bildades på 70talet?

Det finns en Vetlanda församling sedan gammalt så det ska finnas en sida med detta namn! men sedan är alla församlingar inom kommunen listade. Samt att det länkas in från många ställen som Vetlanda kommun. Ska det vara så eller rensas? (Och det finns mycket motsvarande...)--Edis 19 december 2010 kl. 20.07 (CET)

Denna artikel ska handla om Vetlanda församling, inget annat. Vetlanda kommun bör få en egen artikel kallad "Vetlanda kommun", där om så behövs man kan lista tätorter UTAN LÄNK. Tätorter behöver ingen egen beskrivning i Wiki-Rötter eftersom de inte är intressanta ur släktforskarsynpunkt. Det finns inga särskilda instanser där som kan vara arkivbildande, t.ex.... Tätorter hör alltså hemma i Wikipedia. Det är alltså inget fel att lista tätorter i en kommunartikel, men skapa inga länkar till dem! Jag vädjar till alla användare att vara noggranna. Att bara skapa en massa tomma länkar som inte leder någonvart, skapar bara förvirring. Länkar man ett begrepp, ska det vara motiverat med att det verkligen behövs för släktforskningens skull! - Jojje 30 december 2010 kl. 00.37 (CET)
Editeringen blev nog lite fel. Jag lägger tillbaka gårdnamn utan intärnlänk samt tar bort de tätorter som inte ligger i församlingen. Genomför så småningom oxå motsvarande på andra sidor.--Edis 30 december 2010 kl. 18.24 (CET)
Jag är i full färd med att på svenska Wikipedia lägga upp basino och artiklar om samtliga församlingar, socknar och landskommuner, har hittills gjort drygt hälften(dvs 1300*3). Vore det inte bättre återutnyttja denna info, ev också komplettera den i Wikipedia?Yger 30 december 2010 kl. 12.10 (CET)
Imponerande arbete på Wikipedia! Naturligtvis kan allt finnas på Wikipedia och ingen wikirötter men den blir då inte anpassad för släktforskning utan ska då vara mer generellt skriven. Den enkla delen är den enkla tabellinfon men sedan ska det gärna finnas annan info som hjälper i släktforkningen. Så överlappet borde inte bli så stort.--Edis 30 december 2010 kl. 18.24 (CET)
Wiki-Rötter kommer ju ha fokus på släktforsk och sådana fakta kommer ju att kopplas till artiklarna om församlingarna. Wikipedia har ju statuerat vissa begränsningar vad det gäller släktforskarmaterial och jag kan då tycka att det är att krångla till det för våra användare om vi "hänvisar" till Wikipedia. För du menar väl inte att vi helt sonika skall plocka över det du skapat till wiki-rötter?--Cognatus 30 december 2010 kl. 18.27 (CET)
Jag tänkte främst att ni kunde friskare kopiera text från Wikipedia och bara ge en lite not basfaktamaterialt är kopierat därifrån.Yger 30 december 2010 kl. 20.55 (CET)