Diskussion:Kalmar Läns Genealogiska Förening

Från Wiki-Rötter
Version från den 15 maj 2012 kl. 13.02 av Jojje (diskussion | bidrag)
(skillnad) ← Äldre version | Nuvarande version (skillnad) | Nyare version → (skillnad)
Hoppa till navigering Hoppa till sök

Externa länkar bör inte läggas in i brödtexten, utan helst avsluta artikeln. /Jojje

Hawcke, anledningen till att "PLF(Person- och Lokalhistoriskt Forskarcentrum)" var separerat på två länkar, en för "PLF och en för "Person- och Lokalhistoriskt Forskarcentrum" är för att det kan komma att behövas två separata sidor för dessa båda uttryck. När du justerade länken att omfatta hela uttrycket bröts länken till artikeln. Jag kan skapa en sida för förkortningen "PLF" och omdirigera den till "Person- och Lokalhistoriskt Forskarcentrum" /Mvh--Cognatus 21 oktober 2010 kl. 22.20 (CEST)


Ska verkligen denna sida ingå i kategori Släktforskarlexikon? --Edis 28 oktober 2010 kl. 19.41 (CEST)

Det beror nog på vad man har för bild av vad ett släktforskarlexikon skall vara. Jag själv ser ingen anledning till att begränsa sig till att det skall vara någon form av ordbok utan att man kan vara generös med avd som får vara med. Varför tycker du att det inte skall vara med?--Cognatus 28 oktober 2010 kl. 22.53 (CEST)
Jag håller med C. När jag skapade kategorin "Släktforskarlexikon" var det för att det ska finnas ett ställe där man finner i princip alla artiklar, eller i vissa fall nyckelord, i bokstavsordning, precis som i ett tryckt lexikon eller encyklopedi. Jojje 29 oktober 2010 kl. 09.41 (CEST)
Jag tyckte det 'stack ut' bland alla förklaringar av termer och ord i listan. Jag har ingen stark åsikt men det behöver tänkas efter hur man vill ha det. Med hårdare regler får man en kortare lista som blir enklare att överblicka och kanske lättare och bläddra i. Blir det för stor är det svårt att bläddra i. Naturligtvis ska sidan vara med i kategorier som 'släktforskarföreningar' där den kategorisidan kan vara med i 'Släktforskarlexikon' Man kan jämföra med ett filsystem där man använder foldrar för att förbättra överblickarheten jämfört med alla filer i en folder. Hur som helst bör det nog finnas en guide för val vad som ska med i kategorin. Sedan finns ju alltid sökfunktionen som man hittar sidor med... --Edis 29 oktober 2010 kl. 18.48 (CEST)

Om man inte säkert behärskar hur man lägger in en ny logga, ska man undvika att försöka. Det går att kolla om man är framgångsrik genom att klicka på "Visa förhandsgranskning" innan man sparar. Funkar det inte som man tänkt sig, ska man INTE spara! --Jojje 15 maj 2012 kl. 15.02 (CEST)