Dalbybygdens Släkt- och folklivsforskareförening

Från Wiki-Rötter
Hoppa till: navigering, sök
Föreningens logotyp
Utflykt till Krageholm 9 maj 2015.

Dalbybygdens Släkt- och Folklivsforskarförening vänder sig i första hand till alla som bor eller har sina rötter inom församlingarna Bonderup, Dalby, Genarp, Gödelöv, Hardeberga, Lyngby, Revinge, Silvåkra, Södra Sandby, Torna Hällestad, Veberöd och Vomb i den sydöstra delen av Lunds kommun i sydvästra Skåne. Föreningen bildades hösten 1996 och är ansluten till Sveriges Släktforskarförbund (SSf).

I samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan anordnas studiecirklar i släktforskning och läsning av gamla handstilar. Man anordnar också ”Öppet Hus-” och "Drop in"-sammankomster, då det berättas om släktforskning och man hjälper medlemmar och intresserade. Som medlem får man föreningens tidning Dalbygenealogen fyra gånger per år. Programpunkter på föreningsmötena upptar bland annat föredrag av allmänt historiskt intresse, film- och bildvisningar samt studiebesök på olika intressanta institutioner och platser.

Vår- respektive höstprogrammen anslås på Studieförbundet Vuxenskolan samt på de lokala biblioteken och medborgarkontoren och finns på föreningens hemsida under vinjetten "Aktiviteter".

Externa länkar

Föreningens adress

Dalbybygdens Släkt- och Folklivsforskarförening
c/o Kerstin Olsson
N. Fäladsvägen 23
247 52 Dalby
E-post: sekreterare@dalbysff.se