Dalarötter

Från Wiki-Rötter
Hoppa till: navigering, sök
Dalarotter.png

Dalarötter är en hemsida för släktforskare i Dalarna. Den ges sedan maj 2013 ut av Torbjörn Näs, som varit dess redaktör sedan grundandet 1997.

Dalarötter var den första självständiga hemsidan att länkas till nätportalen Rötter i det som senare skulle kallas Rötter-familjen[1] Sajten skapades den 6 november 1997 som ett första resultat av samarbetet mellan fyra av Dalarnas släktforskarföreningar[2], som senare skulle resultera i bildandet av Dalarnas Släktforskarförbund (DSF). Dalarötters webmaster har varit och är Torbjörn Näs, som också blev DSF:s första ordförande.

Dalarötters starkaste sida har alltid varit efterlysningarna som åtminstone tidigare varit så starkt besökta att Anbytarforum i princip saknat egna efterlysningar rörande Dalarna. Sajten har också fungerat så bra, att flera av medlemsföreningarna i Dalarna inte brytt sig om att anskaffa några egna hemsidor.

Den nya sidan Dalarötter ersätter den tidigare sidan med samma namn som skapades av Dalarnas Släktforskarförbund och funnits på internet från 1998 och fram tills Dalaförbundets medlemsföreningar beslutade om förbundets nedläggning i maj 2013. Dalarötter har fyllt ett stort behov för alla som har intressen i Dalarnas personhistoria och är värd ett bättre öde än nedläggning. Ungefär 650 000 unika besök på sajten talar också för detta faktum. Därför har redaktören Torbjörn Näs beslutat att driva Dalarötter vidare i egen regi.

Externa länkar


Referenser: