Bjäre Släktring

Från Wiki-Rötter
Hoppa till: navigering, sök
Föreningens logotyp

Bjäre Släktring är en ideell förening verksam kring Bjärehalvön och Båstad i nordvästra Skåne. Föreningen är ansluten till Sveriges Släktforskarförbund, och samarbetar med övriga regionala föreningar samt med andra organisationer som har beröring med släkt- och hembygdsforskning. Verksamheten består av traditionell släktforskning, föreläsningar, kurser, utställningar, inventeringar, studiebesök och s.k. "öppna hus" där verksamheten presenteras för allmänheten.

Biblioteket: Bjäre Släktring har ett stort bibliotek med både allmän släktforskningslitteratur men även med litteratur som rör orterna inom föreningens verksamhetsområde.

Arkivet: Föreningen har även ett stort arkiv med avskrifter av samtliga socknar i Bjärebygden och många socknar i södra Halland. Vissa av de nyare kyrkoarkivalierna 1895-1929 finns även fotokopierade i föreningsarkivet.

Föreningens dator: I föreningens dator finns olika datorprogram och digitaliserat källmaterial från Bjärehalvön, främst från 1900-talet.

Mikrofilmer: Bjäre Släktring har många mikrofilmer av både kyrkoböcker och andra böcker inom Bjäre härad och angränsande områden.

Att låna: Föreningen lånar ut avskrifter för 10 kr per månad, böcker och mikrofilmer för 5 kr per objekt och månad. Man kan även låna läsapparat och gratis filmrullar för 25 kr per månad. Den maximala lånetiden är två månader i sträck.

Externa länkar