Skillnad mellan versioner av "Assimilation"

Från Wiki-Rötter
Hoppa till: navigering, sök
(Skapade sidan med 'Assimilation är när nykomlingar i ett samhälle ''anpassar sig till majoritetens kultur, språk, värderingar och ibland religion''. Historiskt har de flesta invandrare till US...')
 
Rad 1: Rad 1:
Assimilation är när nykomlingar i ett samhälle ''anpassar sig till majoritetens kultur, språk, värderingar och ibland religion''. Historiskt har de flesta invandrare till USA assimilerats och anammat engelskan och det amerikanska levnadssättet. Integration betyder att invandrare etablerar sig i det nya samhället, exempelvis på arbetsmarknaden, men antyder inte fullständig anpassning till majoritetskulturen.
+
Assimilation är när nykomlingar i ett samhälle ''anpassar sig till majoritetens kultur, språk, värderingar och ibland religion''. Historiskt har de flesta [[Invandring|invandrare]] till USA assimilerats och anammat engelskan och det amerikanska levnadssättet. Integration betyder att invandrare etablerar sig i det nya samhället, exempelvis på arbetsmarknaden, men antyder inte fullständig anpassning till majoritetskulturen.
  
 
{{stubbe}}
 
{{stubbe}}

Versionen från 29 november 2013 kl. 16.28

Assimilation är när nykomlingar i ett samhälle anpassar sig till majoritetens kultur, språk, värderingar och ibland religion. Historiskt har de flesta invandrare till USA assimilerats och anammat engelskan och det amerikanska levnadssättet. Integration betyder att invandrare etablerar sig i det nya samhället, exempelvis på arbetsmarknaden, men antyder inte fullständig anpassning till majoritetskulturen.

Trad.gif

Denna artikel är bara påbörjad. Du kan hjälpa till genom att utöka den. Om du tycker att denna artikel är färdig kan du ta bort formateringen {{Stubbe}}.