Användardiskussion:Edis

Från Wiki-Rötter
Hoppa till: navigering, sök

Edis, jag vill göra ett litet förtydligande om hur det är brukligt att länka till sidor utanför en wiki. Om du vill länka till en resurs utanför en wiki, gör detta från den sidan som t ex Häradsekonomiska kartan. Under arkivalier kan du absolut nämna den Häradsekonomiska kartan, men istället för att länka ut från wikin till lantmäteriet så bör du länka internt till en artikel om Häradsekonomiska kartan. En länk direkt till sidan på lantmäteriet lägger du då hellre under rubriken "Externa länkar". Gör vi inte så här kommer det att bli oerhört rörigt. Jag ska försöka förtydliga mallen och dess beskrivning så att det framgår bättre än vad det gjort hittills?--Cognatus 31 oktober 2010 kl. 23.16 (CET)

Jag vet inte om jag tycker det är helt rätt att länka de enskilda socknarna i pastoratets namn som du gjort under Vänge. Pastoratet för perioden hette ju "Vänge och Läby pastorat", det är ju ett namn som man kanske vill länka i sin helhet och ange källor för?--Cognatus 5 november 2010 kl. 21.09 (CET)


Hej! Jag slog ihop Gränna stads och landsförsamlingar på JBGFs skiva då den inte skiljer på dessa. Såg också fördelen här på wikirötter med att ha ett geografiskt Gränna. I artikeln kan man ju har en rubrik för lands och en för stads och varför inte två tabeller med forskningskällor eller vad som nu skiljer. Våra socknar har ju kommit och gått, blivit flyttade mellan landskap osv. Det kan inte bli 100% rätt överallt men det bör ju inte vara några fel. Har heller inte sett några tankar/riktlinje på vad som skall vara mest rätt. Mvh Pjoo.


Hej igen! En annan liten sak är när du skall länka till en socken tex Sävsjö, från någonstans över polcirklen. Svårt att veta om det skall vara Sävsjö (F) då det ligger i Jönköpings län eller Sävsjö stads- eller landsförsamling, eller varför inte Norra Ljunga (F) eller Vallsjö (F). Jämför sidan Geneawiki där de stökat till det ordentligt tycker jag, varför alla siffror. Det är ju heller "ingen" som fyller på några uppgifter. Då är det mer fart på vallonwiki efter att se styrt upp spamen. Pjoo.


Tjena Edis, jag var inne och pillade lite på Jämtlands län, jag såg inte att du jobbade aktivt själv på den just nu, sorry. Jag brukar försöka vänta med redigering tills jag märker att det inte är någon som jobbar på den aktivt. Mvh --Cognatus 9 mars 2011 kl. 22.38 (CET)


Angående administratörens felaktigt placerade diskussionsinlägg

God kväll Jojje! Är inte vitsen med användarsidan att den är reserverad för användaren (i det här fallet Edis)? Nu har du ju skrivit sådant på Edis användarsida som väl hör till denna diskussionsflik. Nej, nu får jag väl stänga för dagen och ta en nattmacka.--Viking 12 mars 2011 kl. 21.25 (CET)

Hej Edis. Jag ber om ursäkt för ovanstående meddelande här. Du har alldeles rätt i att det skulle stått på adminstratör jojjes diskussionssida, något som jag också påpekade där, men det är i alla fall åtgärdat för min del. Se även mitt svar på min användardiskussion. Nej nu ska jag stänga av för dagen. Ha det så gött!--Viking 8 april 2011 kl. 09.45 (CEST)

Socknar/församling

Jag gör ett likande jobb som du. jag nämligen lägger upp information om alla Sveriges socknar församlingar och landskommuner på Wikipedia. Just nu håller jag på att avsluta SMåland och är i dess norra trakter där jag ser du också skapat artiklar på Rötter. Först vill jag berömma dig för de goda källor du har och bokrefernserna du lägger in. men jag vill också uppmärksamma dig på att du kopierat in information från NE vilket strider mot upphovsrätten. Yger 15 augusti 2011 kl. 18.40 (CEST)