Alingsås Släktforskarförening

Från Wiki-Rötter
Hoppa till: navigering, sök
Antavla på föreningens logotyp
ASF:s årsmöte 2011

Alingsås Släktforskarförening (ASF) grundades den 24 januari 1989 och är ansluten till Sveriges Släktforskarförbund och Västgöta Genealogiska Förening (VGF). ASF har drygt 400 medlemmar och upptagningsområdet omfattar utöver Alingsås kommun, även Lerum, Vårgårda och Herrljuga kommuner. Föreningen har till uppgift att stödja släkt- och bygdeforskning i första hand inom Alingsås kommun med omnejd.

Alingsås Släktforskarförening är en aktiv förening där medlemmarna erbjuds cafékvällar, datakurser, föredrag om släkt- och hembygdsforskning. Man är också ute på bibliotek, arkiv och hemvändardagar för att informera om släktforskning och samarbetar i viss mån med de lokala hembygdsföreningarna. I föreningens verksamhet ingår också att renskriva kyrkoböcker i datorn och sammanställa dem i registerform, som en hjälp för kommande släktforskare.

Föreningen disponerar forskarrummet i Alingsås bibliotek för släktforskningsverksamheten. Där finns också föreningens bokskåp där medlemmarna har tillgång till en del släktforskningslitteratur.

Externa länkar