Östgöta Genealogiska Förening

Från Wiki-Rötter
(Omdirigerad från ÖGF)
Hoppa till navigering Hoppa till sök
ÖGF:s logotyp

Östgöta Genealogiska Förening (ÖGF) är en regional förening för den som släktforskar i och om släkter i Östergötland. Föreningen bildades 1950 men efter ett par års verksamhet föll föreningen i dvala för att inte vakna upp igen förrän 1979. Sedan dess har verksamheten vuxit år från år för att nu, år 2011 omfatta ca 1300 medlemmar. Verksamheten består av traditionell släktforskning, föreläsningar, kurser, utställningar, studiebesök, anbyten samt s.k. "öppna hus" där verksamheten presenteras för allmänheten. Föreningen är ansluten till Sveriges Släktforskarförbund.

Verksamheten är koncentrerad till de två storstäderna Linköping och Norrköping där ÖGF har egna lokaler med omfattande bibliotek som står till medlemmarnas förfogande under lokalernas öppettider.

Forskarstugan, Gamla Linköping

I lokalen kan medlemmar använda det stora utbudet av böcker i föreningens bibliotek. Medlemmar kan också boka tid vid en dator för egen forskning. I datorerna finns installerat de allra flesta cd-skivor för släktforskning som finns utgivna runtom i landet. Här finns också tillgång till Genline, Arkiv Digital, SVAR och Ancestry. I lokalen har medlemmar även tillgång till läsapparater för mikrofilm och mikrokort.

Lokalen Bäckgatan 13, Norrköping

I lokalen kan medlemmar använda det stora utbudet av böcker i föreningens bibliotek. Man kan också boka tid vid en dator för egen forskning. I datorerna finns installerat flertalet av de cd-skivor som Släktforskarförbundet gett ut (Sveriges Dödbok, Sveriges Befolkning 1890, 1900, 1970 och 1980 m.fl). Här finns också tillgång till Genline, Arkiv Digital och SVAR. I lokalen har medlemmar även tillgång till läsapparater för mikrofilm och mikrokort.

ÖGF-Lövet

Föreningen ger ut tidskriften ÖGF-Lövet, som utkommer med 4 nummer per år.

Externa länkar