Skillnad mellan versioner av "Årets Eldsjäl"

Från Wiki-Rötter
Hoppa till: navigering, sök
Rad 11: Rad 11:
  
 
----
 
----
''Eldsjäl är en person som brinner för något. Någon som har ett flammande intresse. Eldsjälen jobbar ofta ideellt för en ideell förening eller för en egen sak. Eldsjälen tycker något är såpass viktigt att det är värt att lägga ner sin tid och sitt liv för att förbättra eller jobba med det. Inom musiken finns det många eldsjälar, även inom ungdomsorganisationer och hjälporganisationer. Eldsjälar hittas till exempel i föreningar, på ungdomsgårdar, kulturgrupper, inom idrottsföreningar, Scouterna, Röda Korset, Läkare utan gränser eller afrikagrupperna.'' ([http://sv.wikipedia.org/wiki/Eldsj%C3%A4l Svenska Wikipedia])
+
''Eldsjäl är en person som brinner för något. Någon som har ett flammande intresse. Eldsjälen jobbar ofta ideellt för en ideell förening eller för en egen sak. Eldsjälen tycker något är såpass viktigt att det är värt att lägga ner sin tid och sitt liv för att förbättra eller jobba med det. Inom musiken finns det många eldsjälar, även inom ungdomsorganisationer och hjälporganisationer. Eldsjälar hittas till exempel i föreningar, på ungdomsgårdar, kulturgrupper, inom idrottsföreningar, Scouterna, Röda Korset, Läkare utan gränser eller Afrikagrupperna.'' ([http://sv.wikipedia.org/wiki/Eldsj%C3%A4l Svenska Wikipedia])
  
 
[[Kategori:Släktforskarlexikon]]
 
[[Kategori:Släktforskarlexikon]]

Versionen från 12 mars 2012 kl. 08.52

2011 års eldsjälar: Kullabygdens Släktforskare, Höganäs (representerade av Gunnar Persson); Anneli Andersson, Mellerud, och Örjan Hedenberg, Järfälla. - Till höger Barbro Stålheim och Anna-Lena Andersson från förbundsstyrelsen.

Årets Eldsjäl är ett hederspris som instiftades 2010 av Sveriges Släktforskarförbund för att belöna initiativ och framåtanda inom släktforskarrörelsen. Det utdelades första gången 2011. Priset ska inte sammanblandas med det traditionella Victor Örnbergs Hederspris eller de diplom som tilldelas för förtjänstfulla insatser i föreningar, etc. Nomineringar till dessa priser sker av förbundets medlemsföreningar och i första hand av dess styrelser.

Sammanfattning:

  • Utmärkelsen ska gå till en eller flera släktforskare eller en förening som genom stort engagemang, kunnighet och på ett väsentligt sätt bidragit till att lokalt, regionalt eller rikstäckande sprida kunskap om släktforskning.
  • Årets Eldsjäl ska vara en inspiratör och förebild för andra släktforskare och/eller föreningar.
  • Förslag med tydlig motivation ska vara förbundskansliet tillhanda senast 31 mars.
  • Utmärkelsen består av en statyett som utdelas på Släktforskardagarna.Eldsjäl är en person som brinner för något. Någon som har ett flammande intresse. Eldsjälen jobbar ofta ideellt för en ideell förening eller för en egen sak. Eldsjälen tycker något är såpass viktigt att det är värt att lägga ner sin tid och sitt liv för att förbättra eller jobba med det. Inom musiken finns det många eldsjälar, även inom ungdomsorganisationer och hjälporganisationer. Eldsjälar hittas till exempel i föreningar, på ungdomsgårdar, kulturgrupper, inom idrottsföreningar, Scouterna, Röda Korset, Läkare utan gränser eller Afrikagrupperna. (Svenska Wikipedia)